18 Ноември, 2017
0.3113
    ALK 7409.18    0.11%     KMB 2701    -0.03%     MPT 27782.13    -0.78%     STB 934.8    0.37%     TEL 272    -2.82%     TPLF 1656.25    -2.52%

Стартува Академијата за претприемништво за млади од Македонија, Грција и Романија

Објавено во: Мои пари 28 Март, 2017

Стартува проектот „Претприемничко учење за млади“ чија што крајна цел е преку едукацација и зголемување на претпремничките вештини на младите луѓе, на долг рок да го намали одливот на таленти од земјава, да ja намали невработеноста и да гo развива претприемништвото во Република Македонија.

Проектот ќе се реализира преку Академија за претприемништво во која ќе се вклучат 60 млади лица – по 20 од Македонија, Романија и од Грција.Академијата ќе започне да функционира во јули годинава и ќе трае до јули 2018 година.

Преку оваа Академија ќе им дадеме конкретна поддршка на младите претприемачи да ги развиваат своитебизнисвештини, ќе им дадеме конкретна поддршка во развојот од идеја до конкретен бизнис план и ќе им обезбедиме бизнис консултанти и ментори коиќе им го пренесат своето знаење во однос на организациски менаџмент, логистика, финансиски менаџмент, производство/услуги и менаџмент на човекови ресурси. Со еден збор ќе им го олесниме патот во етаблирање на нивниот бизнис“, изјави Јован Сталевски, претседател на организацијата ЦЕФЕ Македонија, на денешната презентација на проектот „Претприемничко учење за млади“

Овој проект е финансиран од Европската Унија преку Еразмус + програмата, а заеднички го имплементираат: Здружението на граѓани ЦЕФЕ Македонија во партнерство со CRYSTALCLEARSOFT од Грција и Sprijin si Dezvoltare од Романија.

Повеќе информации на http://cefe.mk/

Можеби ќе ве интересира

Македонски Телеком со ново продажно место во Palma Mall во Тетово

Медитеранска вечер со Павле Камилоски во Forza Wine Bar & Restaurant