22 Јануари, 2018
0.4761

Стартува Академијата за претприемништво за млади од Македонија, Грција и Романија

Објавено во: Мои пари 28 Март, 2017

Стартува проектот „Претприемничко учење за млади“ чија што крајна цел е преку едукацација и зголемување на претпремничките вештини на младите луѓе, на долг рок да го намали одливот на таленти од земјава, да ja намали невработеноста и да гo развива претприемништвото во Република Македонија.

Проектот ќе се реализира преку Академија за претприемништво во која ќе се вклучат 60 млади лица – по 20 од Македонија, Романија и од Грција.Академијата ќе започне да функционира во јули годинава и ќе трае до јули 2018 година.

Преку оваа Академија ќе им дадеме конкретна поддршка на младите претприемачи да ги развиваат своитебизнисвештини, ќе им дадеме конкретна поддршка во развојот од идеја до конкретен бизнис план и ќе им обезбедиме бизнис консултанти и ментори коиќе им го пренесат своето знаење во однос на организациски менаџмент, логистика, финансиски менаџмент, производство/услуги и менаџмент на човекови ресурси. Со еден збор ќе им го олесниме патот во етаблирање на нивниот бизнис“, изјави Јован Сталевски, претседател на организацијата ЦЕФЕ Македонија, на денешната презентација на проектот „Претприемничко учење за млади“

Овој проект е финансиран од Европската Унија преку Еразмус + програмата, а заеднички го имплементираат: Здружението на граѓани ЦЕФЕ Македонија во партнерство со CRYSTALCLEARSOFT од Грција и Sprijin si Dezvoltare од Романија.

Повеќе информации на http://cefe.mk/

Можеби ќе ве интересира

(ВИДEO) „Фчерашни новости“: Ќе си ја заврши ли конечно Нимиц работата?

Во манијата со крипто-валути, сите заборавија на овој гигант кој соборува рекорди

Last Minute Sale со попусти до 70%

„Фчерашни новости“: Разговор со италијанскиот сопственик на депонијата Дрисла

НЕ ПРОПУШТАЈТЕ: Убавицата и раперот гости во „Еден на Еден“ (ВИДЕО)

Искористете го продолжениот викенд, дојдете во Скопје сити мол на шопинг, ве очекуваат попусти и до 70 отсто

Бистро Скопје стана вистински скопски хит!

УСАИД поддржа формирање на кластери со цел создавање посилни и поконкурентни компании на светскиот пазар

Нов циклус обуки за земјоделците од струмичкиот и радовишкиот регион - кандидати за грантови за воведување на агроеколошки мерки