вторник, 28 апр 2015
    ALK 4898.33    0.98%     AUMK 1300    0%     BESK 4610    -0.02%     CEVI 518    0.19%     EUPF1 41    32.26%     GRNT 525    1.94%     GUMA1 158    0.64%     INB 5000    0%     JA801 5    -94.68%     KMB 1773.17    -0.39%     LOSO21 5    0%     MPT 18500    0%     OKTA 520    4%     PESK1 128    -91.85%     SPAZ 8060    -2.89%     STIL 80    0%     TAJM1 1579    0.45%     TEL 279.55    -0.16%     TEMI21 5    0%     TNB 5961.65    -2.1%     TPLF 730    -2.67%     VETA1 10    0%     VIKO1 18    0%     ZELE1 787    -64.71%     ZEMP 1000    0%     ZMAL1 1234    0%
X
Дома / МОИ ПАРИ / Народни верувања за парите
Народни верувања за парите

Народни верувања за парите

Постојано си без пари, а кога ќе ги добиеш никако да ги задржиш.. Само проблеми со парите! Но, имаме неколку совети за вас. Народот ги измисли, ние ви ги пренесуваме:

Пари!

За да ги задржиш заработените пари во твојата куќа, потребно е оној ден кога ќе ја добиеш платата да не потрошиш ниту еден денар.

Целата плата мора да преноќи дома!

Животните мудрости советуваат дека крупните банкноти треба да се сочуваат година дена, со што ќе се наполнат со вашата енергија и ќе привлекуваат уште повеќе пари.

Нема да имаш пари ако свиркаш во собата и ги чистиш трошките со раце.

За да имаш пари метлата треба да ја поставиш со рачката надолу.

Зголемување на платата треба да бараш во среда.

Џебовите на облеката што е вон сезона и сте ја оставиле во гардеробот, треба да ги наполните со ситни парички.

Паричникот никогаш не се држи празен, во него треба да има барем ситни парички.

Парите заработени со коцкање или игри на среќа, заработени нечесно или пронајдени – не носат среќа. Затоа не треба да се држат во паричникот, туку треба брзо да се потрошат или споделат пријателите и сиромашните.

Спонзориран линк:

Дали сакате да добиете 50€ реални пари за тргување на глобалниот финансиски пазар и започнете да заработувате пари? Регистрирајте се овде и почнете да тргувате со 50 евра на светската берза

Одговори