21 Септември, 2017
0.0676

БиХ веќе увезува работна сила - од овие земји имаат најмногу работници

Објавено во: Балкан 17 Јули, 2017

На 2628 странци лани им се издадени дозволи за работа во БиХ, покажуваат податоците од Агенцијата за работа и вработување во БиХ. 

Работници во БиХ имало од Србија, Турција, Хрватска, Кина и Италија. 

Врз основа на податоците може да се заклучи дека работодавците ќе мораат да увезуваат работници затоа што домашните работници заминуваат во странство. 

Од вкупниот број на издадени дозволи, 60% се за работа во трговија. 

Има голем број дозволи за преработувачката индустрија, 430, за работа со недвижнини се издадени 278 дозволи и за во образование имало 246 дозволи. 

Лани во БиХ дошле поради работа 752 граѓани на Србија, 322 од Турција, 197 од Хрватска, 170 од Кина и 128 од Италија. 

Можеби ќе ве интересира

Снег во уште две држави од Балканот

Снег во уште две држави од Балканот

БУГАРСКАТА ВЛАДА СО ОЛЕСНУВАЊА: 53.000 македонски граѓани ќе добијат бугарски документи во покус рок

БУГАРСКАТА ВЛАДА СО ОЛЕСНУВАЊА: 53.000 македонски граѓани ќе добијат бугарски документи во покус рок

На Балканот падна првиот снег

На Балканот падна првиот снег

СТРАНСКИ ВЕСНИЦИ: Оваа земја е проблематично дете на ЕУ

СТРАНСКИ ВЕСНИЦИ: Оваа земја е проблематично дете на ЕУ

ДИСКРИМИНАЦИЈА ИЛИ НЕ: Град каде има тролејбуси само за жени

ДИСКРИМИНАЦИЈА ИЛИ НЕ: Град каде има тролејбуси само за жени

(ВИДЕО) Во Далмација се очекува невреме, Хрватска се мобилизира

(ВИДЕО) Во Далмација се очекува невреме, Хрватска се мобилизира

Судири во Грција на анти-нацистички протести

Судири во Грција на анти-нацистички протести

Станува ли дрогата број 1 извоз на Албанија?

Станува ли дрогата број 1 извоз на Албанија?

Каракачанов вели дека ќе помогнат за решавање на спорот со Грција

Каракачанов вели дека ќе помогнат за решавање на спорот со Грција