19 Август, 2017
0.1233

Дамјановски ќе бара поддршка за четврт мандат во Куманово

Објавено во: Македонија 13 Август, 2017

Дамјановски сака да се кандидира повторно за градоначалник на Куманово па доколку ја добие партиската кандидатура за која верува дека ја заслужува би се тркал по рекорден четврти пат на локалните избори. Сепак, дали тој или некој друг ќе биде кандидат на СДСМ и коалицијата ќе зависи и од предизборниот рејтинг кај граѓаните.

- Не знам кој е потесен, кој поширок круг. Има таму аплицирано шест кандидати, сите имаат некаква намера штом аплицирале. Меѓу тие шест кандидати и јас имам апликација и дадено развојна програма во договор и консултација со партиските активисти на општинско и на централно ниво, јас аплицирав и мислам дека мојата работа во изминатите 12 години во едни услови како што многу пати сум кажал, сме работеле под силно влијание на централната власт и дадоа многу тешка ситуација за развојот на најголемата локална самоуправа во Република Македонија. Куманово беше под силна пресија од централната влст и беше казнувана поради тоа што граѓаните се дрзнале под наводници да гласааат за опција која не е на централната власт. Сите тие проблеми ги надминавме, имаше многу искушенија, може да кажам дека сум горд на мојата администрација, на моите советници кои во три мандати со некои искулочци даваа поддршка за она што беше визија за градот. Јас може само да дадам честитики и пофалби за оние луѓе кои работеа со мене изминатите 12 години бидејќи како сакаме да гледаме има многу ранзи коментари и по социјалните мрежи, индивидуални ставови, меѓутоа една е вистина, дека за 12 години оваа администарција нема ниту една коруптивна афера, оваа администрација нема ниту една неморална афера, ако зборувам од поширок опсег, оваа администрација нема направнео ниту еден етнички инцидент, вели Дамјановски за Кумановски муабети. 
Еден од потенцијалните противкандидати на Дамјановски во партиската трка ќе биде актуелниот пратеник Максим Димитриевски кој претходно беше и советник во општина Куманово.

Можеби ќе ве интересира

ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА 5 ДО 12 ќе започне со поставување на шатори спроти Собранието

ГРАЃАНСКА ИНИЦИЈАТИВА 5 ДО 12 ќе започне со поставување на шатори спроти Собранието

Се затруле со сендвичи од позната сендвичарница

Се затруле со сендвичи од позната сендвичарница

Колку чинат штетите од земјотресите во Охрид?

Колку чинат штетите од земјотресите во Охрид?

Шеќеринска се сретна со одбранбените аташеи на Република Македонија и воениот претставник на постојаната мисија во НАТО

Шеќеринска се сретна со одбранбените аташеи на Република Македонија и воениот претставник на постојаната мисија во НАТО

Каква е состојбата на повредениот Македонец во нападот во Барселона?

Каква е состојбата на повредениот Македонец во нападот во Барселона?

Рекорден интерес за упис на Филозофскиот факултет

Рекорден интерес за упис на Филозофскиот факултет

Кога ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител?

Кога ќе почне процедурата за избор на нов јавен обвинител?

Прв брифинг со новинари и уредници: Преку редовна и непосредна комуникација со граѓаните и медиумите до отворена и транспарентна Влада

Прв брифинг со новинари и уредници: Преку редовна и непосредна комуникација со граѓаните и медиумите до отворена и транспарентна Влада

МТСП: Се воведува втора смена во детските градинки

МТСП: Се воведува втора смена во детските градинки