22 Јули, 2017
0.1589

Доларот продолжува да паѓа - што го разниша од тронот?

Објавено во: Економија 17 Јули, 2017

Доларот паѓа во однос на кошничката со валути поради слабите податоци за потрошувачките цени и малопродажбата. 

Овие податоци во јуни доведоа до сомнеж во економскиот раст и го поттикнаа зголемувањето на каматите до крајот на 2017 година. 

За 0,36% падна доларскиот индекс до 95,385 поени. 

Шансите за зголемување на каматите до крајот на оваа година се помали од 50%. 

Еврото за нијанса се искачи на 1,1418 долари. 

Можеби ќе ве интересира

ТИЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ: Платите им скокнаа над 800 евра

ТИЕ СЕ ЗАДОВОЛНИ: Платите им скокнаа над 800 евра

Во Германија со оваа работа ќе имате дневница од 150 евра

Во Германија со оваа работа ќе имате дневница од 150 евра

Словенците бараат работници - ова се платите кои ги нудат...

Словенците бараат работници - ова се платите кои ги нудат...

СТАТИСТИКА ЗА МАЈ: Ова се просечните бруто и нето плати

СТАТИСТИКА ЗА МАЈ: Ова се просечните бруто и нето плати

АД ЕЛЕМ реагира: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

АД ЕЛЕМ реагира: Немаме скриени, ниту заостанати долгови кон стопанството

ЕЦБ продолжува со програмата: Еврозоната уште има потреба од поттикнување

ЕЦБ продолжува со програмата: Еврозоната уште има потреба од поттикнување

Кинезите како „луди“ купуваат земја во Америка

Кинезите како „луди“ купуваат земја во Америка

Руски банкарски гигант сака да ја купи Теленор банка од Србија

Руски банкарски гигант сака да ја купи Теленор банка од Србија

Нафтениот гигант Ексон Мобил се жали за казната за руските бизниси

Нафтениот гигант Ексон Мобил се жали за казната за руските бизниси