21 Септември, 2017
0.0329

ЕКОНОМСКИ РАСТ ВО РЕГИОНОТ: Кои држави грабаат напред?

Објавено во: Економија, Балкан 14 Јули, 2017

Во првиот квартал од 2017 година Србија има најнизок економски раст во регионот од 1.2%, објави компанијата Bisnode.

Словенија е прва во регионот со раст од 5.3%, а зад неа е Хрватска со 2.5%, додека за БиХ уште нема податоци. 

Eкономската активност во Србија и Хрватска се намалила. 

Невработеноста во Србија е 15.2%, а во Хрватска 13.2%. 

Словенија има 9.8% невработени, а во БиХ невработени се 22.9% од населението. 

На годишно ниво најмногу поскапеле намирниците во Србија и тоа за 3.6%. 

Можеби ќе ве интересира

РУСИТЕ ГО МЕНУВААТ ПЛАНОТ: Од каде милиони за Турски тек?

РУСИТЕ ГО МЕНУВААТ ПЛАНОТ: Од каде милиони за Турски тек?

Стопанска банка Битола: И со Макпетрол и со Балкан Петролеум соработуваме согласно позитивните законски прописи

Стопанска банка Битола: И со Макпетрол и со Балкан Петролеум соработуваме согласно позитивните законски прописи

Падна историска одлука: САД повлекуваат милијарди

Падна историска одлука: САД повлекуваат милијарди

Како да го транфсормирате бизнисот во екот на новата технолошка револуција?

Како да го транфсормирате бизнисот во екот на новата технолошка револуција?

Колку заработуваат трите најголеми приватни универзитети во Македонија?

Колку заработуваат трите најголеми приватни универзитети во Македонија?

Кои се највисоки државни органи што контролираат криминал со нафтени деривати?

Кои се највисоки државни органи што контролираат криминал со нафтени деривати?

Никој не купи акции од Агромеханика АД Скопје

Никој не купи акции од Агромеханика АД Скопје

Еврото ја добива битката, „швајцарецот“ на колена

Еврото ја добива битката, „швајцарецот“ на колена

ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ОПАРИ: На 26 септември ќе добие 7 милиони евра дивиденда од Телеком

ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ОПАРИ: На 26 септември ќе добие 7 милиони евра дивиденда од Телеком