30 Април, 2017
0.2638
    GRNT 669.96    -1.35%     KMB 2501.78    -0.54%     LOZP 2100    0%     MPT 27011.39    -2.66%     RZUS 94.96    3.22%     STB 901.26    -0.96%     STBP 720    -0.28%     TEL 260    -1.74%     TKVS 2085    2.96%     USJE 23000    0%

Финансии

ПИОМ, УЈП и Финансиска полиција ќе ги следат компаниите во кои државата има акции

ПИОМ, УЈП и Финансиска полиција ќе ги следат компаниите во кои државата има акции

13 Февруари, 2013

Блокирани се една третина од фирмите во државата!

Блокирани се една третина од фирмите во државата!

13 Февруари, 2013

Елизабета Чингаровска избрана за претседател на Комисијата за хартии од вредност

Елизабета Чингаровска избрана за претседател на Комисијата за хартии од вредност

12 Февруари, 2013

Еуростат: Данците со 25 евра на час најплатени во ЕУ, Македонецот работи за само 2,5 евра

Еуростат: Данците со 25 евра на час најплатени во ЕУ, Македонецот работи за само 2,5 евра

11 Февруари, 2013

Општините учат како да управуваат со финансите и внатрешната контрола

Општините учат како да управуваат со финансите и внатрешната контрола

08 Февруари, 2013

Ставрески: Нема да има корекција на даноците

Ставрески: Нема да има корекција на даноците

07 Февруари, 2013

Стасаа ветените 250 милиони евра од Дојче Банка

Стасаа ветените 250 милиони евра од Дојче Банка

07 Февруари, 2013

Таки Фити: Македонија ќе се соочи со зголемување даноци

Таки Фити: Македонија ќе се соочи со зголемување даноци

06 Февруари, 2013

Владата вчера се задолжи со 132 милиони евра, а денес се раздолжи со 134 милиони евра

Владата вчера се задолжи со 132 милиони евра, а денес се раздолжи со 134 милиони евра

06 Февруари, 2013

Денeс задолжување, утре раздолжување, решение или краткорочен излез од беспарицата!

Денeс задолжување, утре раздолжување, решение или краткорочен излез од беспарицата!

05 Февруари, 2013

Абдулменаф Беџети: Задолжувањата се ближат кон критична кота!

Абдулменаф Беџети: Задолжувањата се ближат кон критична кота!

03 Февруари, 2013

Задолжувањето расте, Владата смирува, опозицијата предупредува на грчко сценарио

Задолжувањето расте, Владата смирува, опозицијата предупредува на грчко сценарио

02 Февруари, 2013

Јавниот долг и натаму расте, стаса до 32, 1 % од БДП

Јавниот долг и натаму расте, стаса до 32, 1 % од БДП

01 Февруари, 2013

Богов нуди решенија, но рацете му се врзани околу стабилниот курс на денарот

Богов нуди решенија, но рацете му се врзани околу стабилниот курс на денарот

01 Февруари, 2013

Народна банка изброи  44, 2 милиони евра инвестиции лани

Народна банка изброи 44, 2 милиони евра инвестиции лани

31 Јануари, 2013

НБМ ја намали проекцијата за растот годинава од 2,6% на 2,2%

НБМ ја намали проекцијата за растот годинава од 2,6% на 2,2%

31 Јануари, 2013

ЕУ нуди 65 милиони евра за проекти од програмата интелигентна енергија

ЕУ нуди 65 милиони евра за проекти од програмата интелигентна енергија

28 Јануари, 2013

Нови правила за Гарантниот фонд на Централен депозитар, сите плаќања во ист ден

Нови правила за Гарантниот фонд на Централен депозитар, сите плаќања во ист ден

28 Јануари, 2013