25 Мај, 2017
0.0464

(ФОТОГАЛЕРИЈА) Хуманитарна трка за деца со Даунов синдром

Објавено во: Мои пари 20 Март, 2017

Стотици луѓе ги обелоденија насмевките на децата со Даунов Синдром за време на хуманитарната трка организирана од Мечувалечки Клуб Ескрим во саботата во Градски Парк, Скопје. Поддршката која беше дадена нема да остане незаборавена.

Пред сите присутни децата со Даунов Синдром пренесоа една порака – „И ние го можеме истото како и сите!“. Тие тоа го докажаа за време на трката.

Се повикуваат сите граѓани да го зголемат своето разбирање за лицата кои страдаат со Даунов Синдром за да се оттргне негативната перцепција која постои за нив.

Со трката се целеше кон поттикнување на останатите спортски клубови и други организации да ги отворат вратите за децата со Даунов Синдром, да ги вклучат во спортот и во општеството и да им се обезбеди еднаков пристап како за сите. Инклузијата како сегмент кој што се разви со помош на хуманитарната трка веќе дава исклучителни резултати во нивниот живот.

Децата ќе можат да спортуваат, да другаруваат и да се радуваат цела година со помош на собраните средства.

Можеби ќе ве интересира

Eдинствена конференција за семејни бизниси во Мaкедонија

Eдинствена конференција за семејни бизниси во Мaкедонија

Халкбанк престави нов производ за штедење со атрактивни фиксни каматни стапки –МИНИМАКС!

Халкбанк престави нов производ за штедење со атрактивни фиксни каматни стапки –МИНИМАКС!

На сите читатели на Фактор бесплатна е-книга “Како да тргувате со акциите на Facebook”

На сите читатели на Фактор бесплатна е-книга “Како да тргувате со акциите на Facebook”

Продолжуваат работите околу ревитализацијата на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

Продолжуваат работите околу ревитализацијата на дистрибутивната мрежа на топлинска енергија

Позитивни финансиски резултати за Хеленик Петролеум

Позитивни финансиски резултати за Хеленик Петролеум

ИТД Дистрибуција им подари смарт телефони на матурантите од домот 11 Октомври

ИТД Дистрибуција им подари смарт телефони на матурантите од домот 11 Октомври

Бесплатни содржини и услуги за корисниците на Телеком кои имаа прекин на услугите

Бесплатни содржини и услуги за корисниците на Телеком кои имаа прекин на услугите

Услугите на Македонски Телеком функционираат нормално

Услугите на Македонски Телеком функционираат нормално

Прилепска Пиварница ја почитува конкуренцијата и ги следи законските одредби

Прилепска Пиварница ја почитува конкуренцијата и ги следи законските одредби