21 Септември, 2017
1.0374

Халкбанк АД Скопје со поддршка за овогодинешната „Галичка свадба“

Објавено во: Мои пари 14 Јули, 2017

Галичката свадба е уникатна манифестација во Македонија која претставува вистински приказ на богатата култура , традиција и обичаи во земјата, која со своето опстојување придонесува да се зачуваат единствените песни, свадбарски обичаи и ритуали на жителите од село  Галичник, на планината Бистра.

Оваа година по 44-ти пат , двајца избрани млади ќе се венчаат според единствени свадбарски обичаи и ритуали во село Галичник, за време на празникот Петровден.

Секој Петровден, во јули, е ден на раскошните носии, езгиите, величествените обреди и ритуали на Галичката свадба, која дополнително значење доби со  влегувањето во ризницата на духовни вредности на човештвото што се под заштита на УНЕСКО.

Халкбанк АД Скопје со огромна чест и задоволство,  се јавува како спонзор  на овој посебен настан и ја даде својата поддршка со цел негување и поддршка на културата и традицијата во Р.Македонија.

Халкбанк ,  како Банка која што се труди да допринесе за зачувување на културните вредности и афирмирање на културата  преку својата подршка  за заедницата во проекти кои се од посебна важност и значење за истата, уште еднаш  ја покажа  својата определеност како Банка на народот.

Овој викенд , заедно со илјадниците посетители од земјата и странство, Халкбанк ќе биде дел од еден автентичен настан каде се слави стапувањето на брак и прославувањето на љубовта помеѓу двајца млади на еден навистина посебен начин , кој привлекува се поголема публика од година во година.

Организаторите и годинава очекуваат голем број посетители од земјава и од странство да ја проследат манифестацијата, па доколку планирате да се упатите овој викенд кон Галичник ви посакуваме незаборавен помин во живописниот Галичник!

Можеби ќе ве интересира

МЕПСО привремено го суспендира „ЕНГ Сервис Трејд“ од пазарот на електрична енергија

МЕПСО привремено го суспендира „ЕНГ Сервис Трејд“ од пазарот на електрична енергија

Кампари ја лансира кампањата “The Red Diaries”

Кампари ја лансира кампањата “The Red Diaries”

Само уште еден ден до јубилејнто издание на Викенд Медиа Фестивал!

Само уште еден ден до јубилејнто издание на Викенд Медиа Фестивал!

Преку државна ревизија до поголема финансиска транспарентност во Македонија

Преку државна ревизија до поголема финансиска транспарентност во Македонија

Промена во менаџерскиот тим на Шпаркасе Банка Македонија Г. Алвин Аличевиќ номиниран за член на Управниот одбор одговорен за ризици и операции

Промена во менаџерскиот тим на Шпаркасе Банка Македонија Г. Алвин Аличевиќ номиниран за член на Управниот одбор одговорен за ризици и операции

ОКТА ќе стипендира 10 студенти на УКИМ

ОКТА ќе стипендира 10 студенти на УКИМ

Голема наградна игра на Гранд кафе „Отвори и кеш освој“

Голема наградна игра на Гранд кафе „Отвори и кеш освој“

Во организација на Самит100 промовирана новата фаза на проектот EDISON eCity

Во организација на Самит100 промовирана новата фаза на проектот EDISON eCity

QR кодови низ Скопје! Оргинален пристап на компаниите

QR кодови низ Скопје! Оргинален пристап на компаниите