22 Јули, 2017
0.1163

Како да се подготвите за видео интервју?

Објавено во: Стил 14 Јули, 2017

Ако барате работа во странство и мора да поминете видео интервју, треба соодветно да се подготвите. 

Сајтот Corporette советува што треба да направите. 

Добро е да седнете во просторија каде вратата убаво се затвора или да ја заклучите. 

Барајте позадина која ќе биде неутрална затоа што лицето кое ве интервјуира треба да се фокусира на вас. 

Вежбајте така што ќе се снимите со камера и ќе ги прегледате снимките. Тргнете го она што не сакате вашиот иден работодавец да го види. 

Имајте хартија и пенкало при рака ако нешто треба да запишете, а добро е да го отворите и вашето CV и мотивационо писмо ако ве прашаат за детали. 

Бидете соодветно облечени и подгответе се за прашања кои се очекува да ви бидат поставени на интервју за работа. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Зошто е важно да носите облека по мерка?

Зошто е важно да носите облека по мерка?