21 Септември, 2017
0.0616

Ќе се спасуваат земјоделците со дополнителна финансиска поддршка

Објавено во: Агробизнис 23 Јуни, 2017

Револтот поради ниската откупна цена и немањето пласман кај произведувачите на праски Владата ќе го смирува со дополнителна финансиска поддршка .

Ова стана јасно од вчерашната владина седница на која е одлучено  прозводителите на праски со слаб квалитет да добијат финансиска поддршка со откупна цена до  5 денари, што во периодот од 12.06 – 30.06 ќе се искористат во преработувачките капацитети.  

Владата одлучи да обезбеди дополнителна финансиска поддршка за праските со ниска цена поради лошиот квалитет, од по 6 денари по килограм. 

Пред неколку дена овоштарите го блокираа патот Прилеп Градско во знак на револт а праските завршија расфрлани на улица и фрлени на депонија.

Можеби ќе ве интересира

МЗШВ формираше Комисии за вршење на увид на настанатите штетите од невремето на 11-ти септември

МЗШВ формираше Комисии за вршење на увид на настанатите штетите од невремето на 11-ти септември

Климатските промени погубни за земјоделскиот труд - МЗШВ со конкретни мерки

Климатските промени погубни за земјоделскиот труд - МЗШВ со конкретни мерки

МЗШВ: Два милиони денари за реновирање на метеролошките станици во Демир Капија, Штип и Крива Паланка

МЗШВ: Два милиони денари за реновирање на метеролошките станици во Демир Капија, Штип и Крива Паланка

Стимулирање на трансферот на знаења и иновации во земјоделството

Стимулирање на трансферот на знаења и иновации во земјоделството

Исплатени 125 милиони денари за субвенции

Исплатени 125 милиони денари за субвенции

МЗШВ почнува со ревизија: Како се доделувало државното земјоделско земјиште под закуп?

МЗШВ почнува со ревизија: Како се доделувало државното земјоделско земјиште под закуп?

Уште три дена за пријавување за субвенции

Уште три дена за пријавување за субвенции

САКАТЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ НА СЕЛО: Еве ви начини како да заработите

САКАТЕ ДА СЕ ПРЕСЕЛИТЕ НА СЕЛО: Еве ви начини како да заработите