30 Април, 2017
0.2709
    GRNT 669.96    -1.35%     KMB 2501.78    -0.54%     LOZP 2100    0%     MPT 27011.39    -2.66%     RZUS 94.96    3.22%     STB 901.26    -0.96%     STBP 720    -0.28%     TEL 260    -1.74%     TKVS 2085    2.96%     USJE 23000    0%

Колумни

Ламбе Арнаудов: Јас сум демократ, а Вие ги загрозувате слободите и човековите права!

Ламбе Арнаудов: Јас сум демократ, а Вие ги загрозувате слободите и човековите права!

25 Октомври, 2016

Фактите ги распрснуваат владините „успеси“

Фактите ги распрснуваат владините „успеси“

25 Октомври, 2016

Скокај Ламбе!

Скокај Ламбе!

25 Октомври, 2016

Па господа партијата уште ли ќе ја гледате како биро за вработување, а партиската книшка најважна компетенција за нечие работно место.

Украина во сенката на Сирија и изборите во САД

Украина во сенката на Сирија и изборите во САД

21 Октомври, 2016

Образованието е сила, парите се моќ

Образованието е сила, парите се моќ

19 Октомври, 2016

Разнишана пирамида

Разнишана пирамида

17 Октомври, 2016

Тоше Проески и/или Боб Дилан

Тоше Проески и/или Боб Дилан

17 Октомври, 2016

Доста се фалевте со инвестиции,тргнете ги розевите очила, некој нема леб да јаде

Доста се фалевте со инвестиции,тргнете ги розевите очила, некој нема леб да јаде

14 Октомври, 2016

Без Русија нема мир во Сирија

Без Русија нема мир во Сирија

14 Октомври, 2016

Инклузијa и илузија

Инклузијa и илузија

13 Октомври, 2016

Ќе мораме да срушиме многу бариери и многу широко распространети илузии, од кои најмногу веројатно се однесуваат на децата со попреченост. Не смееме да се загубиме во нив!

Ќе победиме!

Ќе победиме!

11 Октомври, 2016

Распартален пазарен систем

Распартален пазарен систем

10 Октомври, 2016

Неколку белези на автократијата

Неколку белези на автократијата

05 Октомври, 2016

Да се биде учител...

Да се биде учител...

05 Октомври, 2016

Четири години „ФАКТОР“, гласен сведок на општествените премрежија

Четири години „ФАКТОР“, гласен сведок на општествените премрежија

03 Октомври, 2016

Ако внимававме дали нашите коментари, анализи, колумни и вести ќе им се допаднат на лидерите, менaџерите и останатите елити, денеска ФАКТОР немаше да биде ФАКТОР.

САД ја менува реториката кон Русија - договорот за Сирија пред крах

САД ја менува реториката кон Русија - договорот за Сирија пред крах

30 Септември, 2016

Револуционерни технологии за развој на прецизно земјоделство

Револуционерни технологии за развој на прецизно земјоделство

30 Септември, 2016

Просечноста просечност раѓа

Просечноста просечност раѓа

27 Септември, 2016

Деновиве прилично актуелна беше Катица од СЈО со нејзините јавни настапи.