28 Мај, 2017
0.1281

КОШМАР ЗА СЕКОЈ МЕНАЏЕР: Ова е причината поради која најдобриот работник си дава отказ

Објавено во: Финансии 18 Мај, 2017

Вработен што го сакате, што е исклучителен во неговата или нејзината работа само што си поднел оставка, навидум од ведро небо. Кога ќе побарате одговор од вработениот за она што сте можеле да го направите за да го спречите или да го направите посреќен, тие немаат добар одговор. Нудат некаква форма на "не е до вас, до мене е", таа ужасна фраза за раскинување која луѓето ја користат за да го ублажат ударот, но сите приматели знаат дека е с***е.

Мајкл Лоп е автор на неколку книги за менаџмент и има надгледувано тимови од софтверски инженери. Лоп неодамна има напишано одлична статија на неговиот блог, Rands in Repose, која јасно кажува зошто тој надобар вработен (star employee) не сакал да остане.

Работникот го спуштил долу неговиот или нејзиниот "штит" и отишол на интервју на некое друго место, бидејќи, откако потсвесно си поставиле на самите себе сет на прашања во врска со нивната тековна работа, тие сфатиле дека можеби можат да бидат посреќни.

Според Лоп, неколку од тие размислувања се:

  • Дали сум среќен со мојата работа?

  • Дали ми се допаѓа мојот менаџер? Мојот тим?

  • Дали овој проект на кој работам ме исполнува?

  • Дали учам?

  • Дали сум почитуван?

  • Дали растам?

  • Дали сметам дека сум соодветно компензиран?

  • Дали оваа компанија/тим оди некаде?

  • Дали верувам во визијата?

  • Дали им верувам на лидерите?

И, доколку тој најдобар вработен го спушти неговиот или нејзиниот штит (како што Лоп го нарекува) и си даде оставка, вие како менаџер треба да сфатите дека сте зезнале, дури и ако вашиот вработен кој ја дава оставката го негира тоа.

"Кога прашувам, кога копам, обично наоѓам повреда на основни вредности која се вкопала, залепила и загноила", пишува Лоп. "Понекогаш тоа е повреда на големи вредности од пред неколку месеци. Понекогаш тоа е мала повреда која се случила во најлошото можно време. Во секој случај, вашите очекувања за вашата компанија и вашата работа не биле исполнети и кога ќе се соочите со можност на друго место, се ангажирате."

Тогаш како да задржите добар вработен од потрага по тоа да види дали тревата е позелена на друго место?

Лоп нема јасен одговор. Но, тој нагласува дека постојана комуникација со вработените е клучен фактор. Исто така, продолжете да им давате на вашите вработени нови, возбудливи предизвици за справување за да не се досадуваат. Но, најважно од се, менаџерите треба да препознаат дека се што прават и секоја одлука што ја носат ултимативно може да стане причината поради која најдобриот работник ќе одбере да остане или да си оди.

Можеби ќе ве интересира

ВРТОГЛАВИ СУМИ: Ова се најдобро платените директори во светот

ВРТОГЛАВИ СУМИ: Ова се најдобро платените директори во светот

Три совети на претприемач мултимилионер до кои ќе посакате да се придржувате

Три совети на претприемач мултимилионер до кои ќе посакате да се придржувате

9 вредни нешта кои успешните луѓе во бизнисот ги прават поразлично од останатите

9 вредни нешта кои успешните луѓе во бизнисот ги прават поразлично од останатите

Професии за кои не знаевте дека постојат а може да ви донесат илјадници долари

Професии за кои не знаевте дека постојат а може да ви донесат илјадници долари

Цитати кои најдобро ги опишуваат парите и колку тие се „важни“: „Постојат луѓе кои имаат пари и постојат луѓе кои се богати“

Цитати кои најдобро ги опишуваат парите и колку тие се „важни“: „Постојат луѓе кои имаат пари и постојат луѓе кои се богати“

Од чување куче до пеглање: Тројца млади создале сајт на кој заработуваат студенти и домаќинки

Од чување куче до пеглање: Тројца млади создале сајт на кој заработуваат студенти и домаќинки

Нема неонка што ќе ви го осветли патот кон успех-Овие знаци ќе ве однесат напред од статус кво ситуацијата

Нема неонка што ќе ви го осветли патот кон успех-Овие знаци ќе ве однесат напред од статус кво ситуацијата

Совети: Како да се искачите на кариерната скала и да успеете на врвот?

Совети: Како да се искачите на кариерната скала и да успеете на врвот?

ИСКУСТВО ШТО ВРЕДИ: Што научив од еден викенд со мултимилионер

ИСКУСТВО ШТО ВРЕДИ: Што научив од еден викенд со мултимилионер