21 Август, 2017
0.1276

МАСОВНО ДАВААТ ОТКАЗИ: Работодавците тешко можат да најдат квалификувани работници

Објавено во: Финансии 09 Август, 2017

Во САД има голем број на слободни работни места што значи дека вработувањето ќе продолжи во следните месеци. 

Бројот на слободни работни места скокнал за 8% на 6.2 милиони. 

Ова е најголем број на слободни работни позиции откако се води евиденција од 2000 година. 

Но, во САД многу луѓе даваат откази, а работодавците имаат проблем да најдат квалификувана работна сила, поради што се принудени да ги зголемат платите. 

Најмногу слободни работни места има во градежништво, преработувачка индустрија, финансии, здравство, државна и локална управа. 

Можеби ќе ве интересира

За успех не се пресудни годините, туку идејата

За успех не се пресудни годините, туку идејата

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?