19 Февруари, 2018
0.6022
    ALK 7932.13    -0.83%     CKB 600    15.38%     GRNT 810.5    -1.16%     KMB 3397.19    2.23%     LOZP 2400    14.29%     MPT 29500    0%     MTUR 4200    0.02%     OKTA 3600    -2.7%     RMDEN16 94.8    0%     RZIT 20    0%     RZLV 50    -5.66%     SLAV 3600    -40.98%     TETE 2236.02    3.04%     ZPKO 2812    -1.22%

НАЈМНОГУ СЕ ГРАДИ ВО СКОПСКО: Колку одобренија за градба се издадени?

Објавено во: Македонија 12 Февруари, 2018

Во декември 2017 се издадени 257 одобренија за градење, што е за 22.8% помалку во однос на истиот месец од претходната година, покажуваат податоците на Државниот завод за статистика. 

Најмногу одобренија за градба или 71 има во скопскиот, а само 4 во североисточниот регион. 

Во овој период е предвидена изградба на 209 станови, со вкупна корисна површина од 25 413 м2.

Според издадените одобренија за градење, предвидената вредност на објектите изнесува 1 730 156 илјади денари,  што е за 76.7% помалку во однос на истиот месец од претходната година.

Од вкупниот број издадени одобренија за градење, 155 (60.3%) се наменети за објекти од високоградба, 19 (7.4%) за  објекти од нискоградба и 83 (32.3%) за објекти за реконструкција.

Од вкупно 257 објекти, на 184 (71.6%) како инвеститори се јавуваат физички лица, а на 73 (28.4%) објекти инвеститори се деловни субјекти.

Можеби ќе ве интересира

Претставничкиот орган на граѓаните и носител на законодавната власт без договор за пленарна седница

Претставничкиот орган на граѓаните и носител на законодавната власт без договор за пленарна седница

КОСТАДИН ФИЛИПОВ: ПРАТЕНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ДА ГИ ВРАТАТ БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ

КОСТАДИН ФИЛИПОВ: ПРАТЕНИЦИТЕ НА ВМРО ДПМНЕ ДА ГИ ВРАТАТ БУГАРСКИТЕ ПАСОШИ

Две опции за „Веибо“- повторно обновување или стечај

Две опции за „Веибо“- повторно обновување или стечај

Потпишан договор за државна поддршка со групацијата ВИК – почетна инвестиција од 6 милиони евра и 60 нови работни места

Потпишан договор за државна поддршка со групацијата ВИК – почетна инвестиција од 6 милиони евра и 60 нови работни места

СЕЛА сведочеше за нападот од 27 април

СЕЛА сведочеше за нападот од 27 април

Дете од Штип почина на Детската клиника во Скопје

Дете од Штип почина на Детската клиника во Скопје

Јункер доаѓа во Скопје - со кого ќе се сретне?

Јункер доаѓа во Скопје - со кого ќе се сретне?

Кои се недостатоците на извештајот на ФПСМ за трагичната смрт на Калина и Александар?

Кои се недостатоците на извештајот на ФПСМ за трагичната смрт на Калина и Александар?

ВМРО бара морална одговорност од повисоко ниво за слчајот со силуваното девојче

ВМРО бара морална одговорност од повисоко ниво за слчајот со силуваното девојче