29 Септември, 2016
0.8696
    ALK 5400    0.03%     KMB 2410    -0.49%     VITA 8343    3%

Народни верувања за парите

Објавено во: Мои пари 14 Ноември, 2013

Постојано си без пари, а кога ќе ги добиеш никако да ги задржиш.. Само проблеми со парите! Но, имаме неколку совети за вас. Народот ги измисли, ние ви ги пренесуваме: Пари! За да ги задржиш заработените пари во твојата куќа, потребно е оној ден кога ќе ја добиеш платата да не потрошиш ниту еден денар. Целата плата мора да преноќи дома! Животните мудрости советуваат дека крупните банкноти треба да се сочуваат година дена, со што ќе се наполнат со вашата енергија и ќе привлекуваат уште повеќе пари. Нема да имаш пари ако свиркаш во собата и ги чистиш трошките со раце. За да имаш пари метлата треба да ја поставиш со рачката надолу. Зголемување на платата треба да бараш во среда. Џебовите на облеката што е вон сезона и сте ја оставиле во гардеробот, треба да ги наполните со ситни парички. Паричникот никогаш не се држи празен, во него треба да има барем ситни парички. Парите заработени со коцкање или игри на среќа, заработени нечесно или пронајдени - не носат среќа. Затоа не треба да се држат во паричникот, туку треба брзо да се потрошат или споделат пријателите и сиромашните.

Можеби ќе ве интересира

КРАЈ НА ЕДНА ЕРА: BlackBerry веќе нема да произведува смартфони

КРАЈ НА ЕДНА ЕРА: BlackBerry веќе нема да произведува смартфони

Осма традиционална прошетка и хуманитарна трка „Напред розово 2016“ за поддршка на болните од рак на дојка

Осма традиционална прошетка и хуманитарна трка „Напред розово 2016“ за поддршка на болните од рак на дојка

Конференција за инвестиции во недвижности во Македонија

Конференција за инвестиции во недвижности во Македонија

БИДЕТЕ ХУМАНИ: Донирајте за 21 годишно девојче кое боледува од церебрална парализа!

БИДЕТЕ ХУМАНИ: Донирајте за 21 годишно девојче кое боледува од церебрална парализа!

Кои се десетте најплатени професии, во случај ако сте работохолик

Кои се десетте најплатени професии, во случај ако сте работохолик

Пазарот на мобилни телефони го достигна својот врв. А сега каде?

Пазарот на мобилни телефони го достигна својот врв. А сега каде?

Мобилен токен, нова услуга на Охридска банка Сосиете Женерал

Мобилен токен, нова услуга на Охридска банка Сосиете Женерал

Светската маркетинг елита доаѓа на Бизнис Кафе Македонија

Светската маркетинг елита доаѓа на Бизнис Кафе Македонија

Нов играч влегува во битката за „Twitter“

Нов играч влегува во битката за „Twitter“