21 Септември, 2017
0.3619

НЕ ГУБЕТЕ ВРЕМЕ: Оваа работа преку лето ќе ви донесе 1500 евра

Објавено во: Финансии 16 Јули, 2017

Освен сезонска работа преку лето за берба на овошје и зеленчук, се бараат и работници за во угостителство. 

Сезонската работа е добра за оние лица кои се невработени и тие можат да си обезбедат пари и за некој месец понатаму, затоа што дневниците се добри. 

Оние кои штедат можат да одат на одмор или да си купат половен автомобил. 

Во Црна Гора за келнери даваат добри плати, сместување и храна, а се смета дека од бакшиш може да се заработат 400 евра. 

Собарките во Хрватска можат да заработат по 600 евра, а храна и сместување се обезбедени. 

За оние кои имаат од 18 до 45 години, во Грција платите за келнери се од 600 до 1200 евра. 

Можеби ќе ве интересира

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента