24 Јануари, 2018
0.4569

Николовски – Мохамед Ал Тани: МБХ Холдингот заинтересиран за инвестиции во македонското земјоделство

Објавено во: Агробизнис 24 Октомври, 2017

Mинистерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски, денеска оствари средба со висок претставник од Катар и заменик претседател на МБХ Холдинг шеик Јасим Бин Мохамед Ал Тани.

На средбата биле поздравени напорите за развој на земјоделскиот сектор, како и сериозноста на МБХ Холдингот за инвестирање во него. Како што наведуваат од министерството се продолжува со зголемен интензитет во  отварањето на можностите кои ги нудат странските пазари за македонските земјоделски продукти.

Можеби ќе ве интересира

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?