21 Август, 2017
0.4393

Николовски разговараше со хрватскиот колега - има ли решение?

Објавено во: Агробизнис 08 Август, 2017

По вчершаните заеднички заклучоци во врска со новиот Правилник на Хрватска за увоз на свежо овошје и зеленчук, денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо Николовски е во постојан контакт со надлежните министри од Република Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора. 

Во текот на денешниот ден, министерот Николовски оствари телефонски разговор и со министерот за земјоделство на Хрватска, Томислав Толушиќ, кој покажа интерес за  изнаоѓање на решение за настанатиот проблем. 

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договорот за проектот за Реонизација на земјоделското производство

Потпишан договорот за проектот за Реонизација на земјоделското производство

Исплатени над 5,7 милиони евра субвенции за земјоделците

Исплатени над 5,7 милиони евра субвенции за земјоделците

Економисти направиле одличен бизнис, извезуваат во странство

Економисти направиле одличен бизнис, извезуваат во странство

МЗШВ даде согласност за враќање на делумна забрана за движење во шуми, целосната забрана останува само за Македонски Брод и Чашка

МЗШВ даде согласност за враќање на делумна забрана за движење во шуми, целосната забрана останува само за Македонски Брод и Чашка

Николовски најави дека месецов сите земјоделци ќе ги добијат субвенциите

Николовски најави дека месецов сите земјоделци ќе ги добијат субвенциите

Овие мерки се преземени од МЗШВ за справување со пожарите

Овие мерки се преземени од МЗШВ за справување со пожарите