21 Август, 2017
0.1143

Од Митревски се огради и Македонскиот полициски синдикат

Објавено во: Економија 12 Август, 2017

Тврдењата на Живко Митревски дека членството стои зад него како претседател на ССМ не се целосно точни, бидејќи од него и неговите соработници се огради Македонскиот полициски синдикат.

„Органите на Македонскиот полициски синдикат никогаш не одлучувале за состојбите во рамките на ССМ и немаат официјално изграден став за ова прашање, бидејќи до МПС и до неговото раководство досега од никого не се доставени правосилни документи од наслежни државни органи за состојбите во ССМ. Органите на Македонскиот полициски синдикат одлуката за својот став можат да ја донесат единствено врз основа на правсилни документи од надлежни државни органи. Согласно наведеното Македонскиот полициски синдикат се оградува од ставовите изнесени на денешната прес конференција на г-дин Методија Димески“ – се вели во соопштението од МПС.

Ова е уште една „шлаканица“ за претседателот во заминување Живко Митревски. Сега, на јавноста и стана кристално јасно дека Митревски ниту ја имал ниту ја има поддршката на гранските синдикати. Се очекува легитимниот претседател Дарко Димовски, во текот на неделава да го добие решението од Централниот регистар, со што конечно Митревски ќе мора да ја напушти синдикалната фотелја.


Можеби ќе ве интересира

ЛАНИ 257 МИЛИОНИ: Колку ќе остават странските туристи годинава?

ЛАНИ 257 МИЛИОНИ: Колку ќе остават странските туристи годинава?

Што се случува кога цените на акциите паѓаат?

Што се случува кога цените на акциите паѓаат?

Голем број на огласи, најмногу за минимална плата

Голем број на огласи, најмногу за минимална плата

Ерпортс де Париз Требмле го купи уделот од 8,12% на „Акфен холдинг“ во „ТАВ аеродроми“

Ерпортс де Париз Требмле го купи уделот од 8,12% на „Акфен холдинг“ во „ТАВ аеродроми“

ДОГОВОР СО БУГАРИЈА: Ќе има ли бенефити за македонската економија?

ДОГОВОР СО БУГАРИЈА: Ќе има ли бенефити за македонската економија?

КОЛКАВ Е ДЕВИЗНИОТ ПРИЛИВ ОД ТУРИЗМОТ?

КОЛКАВ Е ДЕВИЗНИОТ ПРИЛИВ ОД ТУРИЗМОТ?

Сите бизниси на Макпетрол за шест месеци во позитива

Сите бизниси на Макпетрол за шест месеци во позитива

Како АД Струмичко поле со преполовени приходи има двојно поголема добивка?

Како АД Струмичко поле со преполовени приходи има двојно поголема добивка?

Тоне ли Македонијатурист како Титаник?

Тоне ли Македонијатурист како Титаник?