23 Јануари, 2018
0.3728

Од оваа работа годишно може да се заработат по 40.000 евра

Објавено во: Финансии, Агробизнис 30 Декември, 2017

Вино од еден хектар површина може да донесе заработка од 30.000 до 40.000 евра. 

За да некој се занимава со оваа гранка, потребни му се од 3 до 5 хектари земјиште. 

Но, иако приходите се добри, сепак и вложувањата на почеток се големи. 

За подигање насади се потребни околу 10.000 евра по хектар, велат винарите. 

Од еден хектар се добиваат по 4000 шишиња вино. 

Со пет или шест хектари под винова лоза може пристојно да се живее. 

Можеби ќе ве интересира

Колку порасна долгот во државни хартии?

Колку порасна долгот во државни хартии?

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод