23 Јануари, 2018
0.3623

OДЛИЧНА ИДЕЈА ЗА ЗАРАБОТКА: Расте и на сонце и во зима, и е доста скапа

Објавено во: Агробизнис 13 Декември, 2017

Бербата почнува по месец или два по сеењето. Руколата успева на сонце и во зима, а се продава за 2000 динари по килограм. 

По хектар има принос од 20.000 килограми. Оваа билка станува рентабилна. 

Оваа култура бара многу влага, треба да се наводнува често, а по првата берба таа продолжува да расте. 

При сеење температурите мора да се над 4 степени, а оваа билка е отпорна на мраз. 

Можеби ќе ве интересира

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Николовски потпиша свечена изјава за поддршка на Европската декларација за развој на производството на соја без ГМО

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Расте откупната цена на тутунот, се интензивираат инвестициите во тутунската индустрија

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?

Дали земјоделците должници ќе можат до државни субвенции?