28 Јули, 2017
0.0614

Ова НЕПОПУЛАРНО ОДНЕСУВАЊЕ кај децата покажува дека за 40 години ќе имаат високи примања

Објавено во: Стил 15 Јули, 2017

Постојат работи кои едноставно не можете да ги поднесете кај децата и мислите дека не се однесуваат убаво и дека што поскоро треба да им ги искорените тие лоши навики.

Сепак  Psy blog наведува дека една од нив е многу добар показател дека вашето дете ќе има поголеми примања од просекот за 40 години.

Се работи за тврдоглавоста. Најновите истражувања покажале дека децата за кои велиме дека се недокажани, подоцна во животот прават подобри финансиски резултати.

Резултатите дошле по испитувањата на 3 000 луксембуршки деца. Студијата ја следела интелигенцијата на децата, социоекономскиот статус и семејниот статус, меѓу другите варијабли.

Четирисет години подоцна 745 деца се следени како би се утврдило нивното ниво на успех и образование. Децата кои биле сколони на кревање бунт како возрасни луѓе биле успешни.

Покрај тврдоглавоста само високиот IQ и подобар економски статус биле посилни показатели на финансиска стабилност. Што се однесува до недокажаните деца, истражувачите наведуваат дека тие низ животот оделе похрабро, посилно, дека повеќе се залагале за себе и ги бранеле своите принципи со што лесно остварувале успех.

Ваквите деца ретко следат шаблони и правила но токму тоа им овозможува да видат нови патишта и начини да ја остварат целта. Тие исто така се многу директни и затоа немаат проблеми да побараат помош или да им се обратат на надредените кај одредени проблеми, што се допринесува за успех.

Тврдоглавите деца се отворени, а во бизнисот се залагаат за себе, и отворено бараат зголемување, одмор , унапредување или бонус... Затоа тие во четвртата и петтата деценија берат плодови на истрајност кон целата.

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Летувате на Ситонија? Ова се плажи на вториот крак кои не смеете да ги одминете!

(ФОТО) Летувате на Ситонија? Ова се плажи на вториот крак кои не смеете да ги одминете!

ПОЗНАТ БИЗНИСМЕН ПРОГНОЗИРА: Ќе исчезнат 80% од работните места

ПОЗНАТ БИЗНИСМЕН ПРОГНОЗИРА: Ќе исчезнат 80% од работните места

Видео: Топ 10 дестинации за патување според Ричард Брансон

Видео: Топ 10 дестинации за патување според Ричард Брансон

Успешно решавање на конфликти - вештина на најдобрите менаџери

Успешно решавање на конфликти - вештина на најдобрите менаџери

На необично место закачил оглас за апартмани

На необично место закачил оглас за апартмани

Не се професионални моделки но, покажаа огромна женственост

Не се професионални моделки но, покажаа огромна женственост

(ГРАФИКА) Омилената социјална мрежа на Трамп губи корисници во САД

(ГРАФИКА) Омилената социјална мрежа на Трамп губи корисници во САД

(ФОТО) Сино море, бел камен, волшебни плажи -ова ќе го најдете само на Крф

(ФОТО) Сино море, бел камен, волшебни плажи -ова ќе го најдете само на Крф

ПСИХОЛОЗИТЕ ПОРАЧУВААТ: Еве што ви се случува ако работите и на одмор

ПСИХОЛОЗИТЕ ПОРАЧУВААТ: Еве што ви се случува ако работите и на одмор