21 Август, 2017
0.1136

ОВА ОВОШЈЕ Е ПРОФИТАБИЛНО: Можете да заработите и по 30.000 евра

Објавено во: Агробизнис 08 Август, 2017

Во соседна Србија освен малини, голем број овоштари засадуваат боровница и јаболка, но и јагоди. 

Овоштарите кои пред 15 години ги засадиле овоштарниците сега ги собираат плодовите од својата работа. 

Јаболката велат дека ако имаат добар род и ако се од добра сорта, можат да донесат и приходи од 30.000 евра. 

Боровницата може да роди 15 тони по хектар, а во најлош случај килограм чини 2 евра. 

Во некои случаи при извоз, Србите велат дека килограм боровница може да чини и 6 евра. 

Додаваат дека со знаење, стручност и нова технологија мора да има видливи резултати и работата да донесе пари. 

Можеби ќе ве интересира

Потпишан договорот за проектот за Реонизација на земјоделското производство

Потпишан договорот за проектот за Реонизација на земјоделското производство

Исплатени над 5,7 милиони евра субвенции за земјоделците

Исплатени над 5,7 милиони евра субвенции за земјоделците

Економисти направиле одличен бизнис, извезуваат во странство

Економисти направиле одличен бизнис, извезуваат во странство

МЗШВ даде согласност за враќање на делумна забрана за движење во шуми, целосната забрана останува само за Македонски Брод и Чашка

МЗШВ даде согласност за враќање на делумна забрана за движење во шуми, целосната забрана останува само за Македонски Брод и Чашка

Николовски најави дека месецов сите земјоделци ќе ги добијат субвенциите

Николовски најави дека месецов сите земјоделци ќе ги добијат субвенциите

Овие мерки се преземени од МЗШВ за справување со пожарите

Овие мерки се преземени од МЗШВ за справување со пожарите