24 Април, 2024
0.0259

Ова парче месо чини 3.000 евра, еве зошто...

Објавено во: Агробизнис 12 Октомври, 2016

Добивај вести на Viber

Францускиот месар Александар Полмарда нуди месо кое е најскапо на светот. 

Овој млад месар има бизнис кој трае со децении и одгледува добиток. Бизнисот е основан во 1846 година. 

Тој месото го изложува на третман кој го нарекува „хибернација“ така што пушта студен воздух со брзина од 120 км на час на температура од -43 степени. 

Ова овозможува месото да се чува долго, но да не губи од квалитет. 

Месото од ребра од 2000 година има цена од 3.000 евра. 

Месарот вложува милиони евра во кланица, а неделно убива по четири крави. 

Иако цената е висока, сепак купувачи има и чекаат со месеци за да резервираат од ова месо. Пред да купат луѓето доаѓаат на фармата затоа што се работи за нијанси и вкусови. Кланицата и фармата се наоѓаат во францускиот град Лорен. 





Можеби ќе ве интересира

ДОЖДОТ Е ПОВЕЌЕ ОД ДОБРЕДОЈДЕН: Сепак температурните шокови можат да направат проблеми на земјоделските насади

ДОЖДОТ Е ПОВЕЌЕ ОД ДОБРЕДОЈДЕН: Сепак температурните шокови можат да направат проблеми на земјоделските насади

СТОЧАРИТЕ НУДАТ ПЛАТА ОД 1.000 ЕВРА: Албанија е последната станица за наоѓање овчари

СТОЧАРИТЕ НУДАТ ПЛАТА ОД 1.000 ЕВРА: Албанија е последната станица за наоѓање овчари