19 Август, 2017
0.5313

ПРВ ПАТ СО ЛОШИ РЕЗУЛТАТИ: Што се случува со Германците?

Објавено во: Финансии 03 Август, 2017

Во почетокот на третиот квартал германската економија забави повеќе од очекуваното. 

Ова се случува прв пат по 12 години, Германија да назадува и да биде зад другите членки на еврозоната. 

Германскиот индекс е зад Франција, Шпанија и Италија. 

Солидниот квартален раст за оваа земја е 0.4 до 0.5%. 

БДП на еврозоната во вториот квартал е 0.6%, а Шпанија има раст од 0.9%, додека Франција е со раст од 0.5%. 

Можеби ќе ве интересира

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

9 август 2007: Денот кога кризата стана глобална

9 август 2007: Денот кога кризата стана глобална