21 Август, 2017
0.1399

РАБОТА ВО КИНА: Заработуваат и по 2000 евра

Објавено во: Финансии 13 Август, 2017

Кина станува земја каде многу Срби со високо образование пронаоѓаат работа. 

Нив им се нуди во просек плата од 2000 евра и стан. Обично се бараат професори по англиски јазик. 

„Tičavei“ ili „Čajnadžob“ се сајтови преку кои се наоѓа работа. Кина одлучи масовно да го едуцира населението за англиски јазик. 

Работа полесно се наоѓа во градови кои се помали од Шангај и Пекинг, затоа што таму веќе има голем број Британци и Американци. 

Договори се склучуваат на година дена, а на добрите професори училиштата им даваат бонуси и покачување. 

Најдобро е кандидатите да добијат виза за работа, затоа што со туристичка виза ризикуваат да бидат депортирани. 

Можеби ќе ве интересира

За успех не се пресудни годините, туку идејата

За успех не се пресудни годините, туку идејата

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

МАКЕДОНИЈАТУРИСТ ИМА ДРАМАТИЧЕН ПАД НА ПРИХОДИТЕ

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

СЛОВЕНИЈА ДАЛЕКУ ПРЕД ХРВАТСКА: Кој зема највисоки плати?

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

ИМААТ ПОВЕЌЕ РАБОТНИЦИ: Платите ќе им пораснат за само 1%

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

Зошто експлодира цената на акцијата на прилепски „Мермерен комбинат“?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ЗАДОЛЖУВАЊА: Се гази на тенок мраз – како ќе се менаџираат долговите?

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

ПРЕТПРИЕМАЧКА ПРИКАЗНА: Едно по едно ќе решавате и бизнисот ќе тргне

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?

Што треба да имате на ум ако купувате акции во „Макошпед“?