23 Јануари, 2018
0.3488

Рочиштето за стечајот на „Фени“ одложено

Објавено во: Економија 11 Јануари, 2018

Денешното рочиште за стечајот на Фени Индустри АД - во стечај,  е одложено бидејќи не се исполнети законските претпоставки за одржување на Испитно рочиште и Извештајно собрание, соопштуваат од Фени.

Како што стои во написот до медиумите, „списите на предметот се пред Апелациониот суд во Скопје, по вложена жалба против Решението за отворање на стечајна постапка над стечајниот должник“.

Стечајната постапка, тече согласно законската процедура, Одборот на доверители е формиран и редовно се одржуваат седници, вели Мирослав Анастасиевски стечајниот управник.

Можеби ќе ве интересира

Џабе дипломи и вештини кога еден копирант зема двојно повеќе од просечен млад човек

Џабе дипломи и вештини кога еден копирант зема двојно повеќе од просечен млад човек

Со каква прогноза излезе ММФ за глобалниот економски раст?

Со каква прогноза излезе ММФ за глобалниот економски раст?

ПОЛНЕТЕ РЕЗЕРВОАРИТЕ: Нов скок на цената на нафтените деривати

ПОЛНЕТЕ РЕЗЕРВОАРИТЕ: Нов скок на цената на нафтените деривати

Стартува Светскиот економски форум, следете во живо со специјална алатка

Стартува Светскиот економски форум, следете во живо со специјална алатка

Италијанци со супер-компјутер ќе откриваат нафта

Италијанци со супер-компјутер ќе откриваат нафта

Виза не го признава Биткоинот

Виза не го признава Биткоинот

ДОСИЕ СУБВЕНЦИИ: Жирито одобрило над 30.000 евра за Цеки и „Силви бенд“

ДОСИЕ СУБВЕНЦИИ: Жирито одобрило над 30.000 евра за Цеки и „Силви бенд“

Ќе се зголемат црните трансфери на пари ако се оданочи брзиот трансфер

Ќе се зголемат црните трансфери на пари ако се оданочи брзиот трансфер

Каков преседан направи РКЕ од кој може да учат Собранието, Владата и министерствата?

Каков преседан направи РКЕ од кој може да учат Собранието, Владата и министерствата?