21 Февруари, 2018
0.3070

Со акциите на Европа свртени над половина милион евра на берза

Објавено во: Економија 15 Ноември, 2017

Акциите на АД Европа Скопје вчера беа едни од најбараните на пазарот на хартиите од вредност и на Македонска берза се извршија вкупно три блок транскации со поединечни вредности од 22,3 милиони денари, 2 милиони денари за втората и 9 милиони денари за третата блок трансакција на акции.

Вкупната вредност на истргуваните акции на АД Европа Скопје ќе и донесе нешто над 547 илјади евра. Една акција на АД Европа вчера се тргуваше по цена од 2800 денари. Вкупно се истргуваа над 12 илјади акции на АД Европа со право на глас.

Ова е нешто пониска цена на акциите на АД Европа бидејќи последната максимална цена регистрирана од 3142 денари по акции важеше до 13 ноември и во последните шеесетина дена.

Можеби ќе ве интересира

Кој ќе биде новиот гувернер: Богов, Јовановски, Бесими, Узунов ?

Кој ќе биде новиот гувернер: Богов, Јовановски, Бесими, Узунов ?

Како ќе направиш развој со буџет во кој пензиите се најголема расходна ставка?

Како ќе направиш развој со буџет во кој пензиите се најголема расходна ставка?

ИМА ЛИ АЛТЕРНАТИВА: Тевдовски e против зголемување на прагот за пензионирање

ИМА ЛИ АЛТЕРНАТИВА: Тевдовски e против зголемување на прагот за пензионирање

Целосна поддршка на акцијата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство за ставање ред во агросекторот

Целосна поддршка на акцијата на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство за ставање ред во агросекторот

Македонските експерти ќе работат на странските пазари

Македонските експерти ќе работат на странските пазари

И ПОКРАЈ КРИТИКИТЕ, ТЕРАМЕ ПО СТАРО: Нови предвремени вработувања во администрација

И ПОКРАЈ КРИТИКИТЕ, ТЕРАМЕ ПО СТАРО: Нови предвремени вработувања во администрација

Видео: Како Бил Гејтс ја замислува иднината на мобилните плаќања?

Видео: Како Бил Гејтс ја замислува иднината на мобилните плаќања?

Нов директор во ЕЦБ е банкар кој никогаш не работел во Централна банка

Нов директор во ЕЦБ е банкар кој никогаш не работел во Централна банка

Интервју Јанкоски: Најбарани се компјутери од високите класи, Македонците знаат да препознаат квалитет

Интервју Јанкоски: Најбарани се компјутери од високите класи, Македонците знаат да препознаат квалитет