21 Септември, 2017
0.1257

Тие направија светски компании иако стартуваа без пари

Објавено во: Финансии 16 Јули, 2017

Со труд и работа многу луѓе во светот создадоа империја иако на почетокот немале пари. 

Аманчо Ортега направи империја од ништо. Тој е сопственик на компанијата Inditex, која работи со брендовите Zara, Massimo Dutti, Oysho, Stradivarius, Pull & Bear и други. 

Тој потекнува од работничко семејство, го напуштил училиштето и почнал да работи како кројач. 

Неколку години подоцна со сопругата ја отвораат работилницата Zara која ќе ги направи милионери. 

Џон Орингер „случајно“ почнал свој бизнис. 

Тој е пример за вистински претприемач. Почнал како студент така што поправал компјутери и држел часови по гитара. Во својата студентска соба ја осмислил програмата за блокирање на интернет реклами и истата ја продал. Потоа направил 100.000 фотографии и создал платформа за купопродажба на фотографии. 

Лимор Фрид од хоби направила успешен ИТ бизнис. Adafruit Industries е неговата компанија која заработува по 33 милиони долари годишно и вработува сто луѓе. И таа почнала како студентка и работата на почетокот за неа била само хоби. 

Можеби ќе ве интересира

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

По три години невработеноста им падна под 5 проценти

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Зошто оваа компанија годишно добива по 85.000 пријави за работа?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Колку заработува Барак Обама за еден говор?

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

Хрватите бегаат надвор, затоа Французите им го берат грозјето за дневница од 40 евра

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

ФОРБС ГИ РАНГИРАШЕ: Ова се 100 најголеми бизнис умови во модерниот свет

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) Земаат плати од 14.000 евра и не им е доволно

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

(ВИДЕО) СО ГОДИНИ ЖИВЕЕ БЕЗ ПАРИ: Како овој човек се снаоѓа?

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Немале бизнис план ни почетен капитал, но страста од хоби ја претвориле во заработка

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента

Бордињон: Фискален совет без независни членови нема поента