23 Јануари, 2018
0.2881

Три навики на Бафет за пат до богатство

Објавено во: Финансии 11 Јануари, 2018

Ворен Бафет од мало дете продавал шишиња со Кока кола, а денес е 4-ти најбогат човек на светот. 

Тој тоа го постигнал благодарение на своите навики. Платата му е 100.000 долари месечно, а богатството му чини 87 милијарди долари. 

Бафет вели дека мора постојано да се учи. Тој сфатил во што е најдобар и постојано се унапредувал. 

Втора работа според него е трпението. Вели дека во бизнисот, но и за други работи, трпението е пресудно. Според него, трпението често значи чекор напред. 

Како трето советува да им се даде признание на колегите. Ако сакате да го следите успехот на Бафет, немојте да заборавите да ги наградите луѓето кои ви помогнале. 

Можеби ќе ве интересира

Колку порасна долгот во државни хартии?

Колку порасна долгот во државни хартии?

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

ХРВАТКА ВО АВСТРИЈА: За оваа плата во Хрватска би работела три месеци

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Огласи за работа: Вработуваат Македонско село, Мепсо ...

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Економиите ги наградуваат богатите наместо тешкиот труд на милиони луѓе: 1% од населението има 82% од светското богатство

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Има ли иднина нафтената криптовалута OilCoin?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Ќе делува ли НАТО како „афричка слива“ за нашата берза?

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Три грешки на шефовите, кои ги тераат вработените да си дадат отказ

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

Седум начини како да заштедите пари при пазарување

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод

РУЖИЦА ГО СПОДЕЛИ ИСКУСТВОТО: Еве колку може да заработите на брод