21 Септември, 2017
0.0880

(ВИДЕО) ШУМСКИ ПОЖАРИ ВО РЕГИОНОТ: Гори во Црна Гора, БиХ и Хрватска

Објавено во: Балкан 16 Јули, 2017

Во Црна Гора, БиХ и Хрватска беснеат шумски пожари. 

Само во Задарската жупанија има десетина пожари. 

Во гасење на огнот се вклучени копнени и воздушни сили, а пожари има во Бенковац, Паг и Обровац. 

Ветерот кој дува им ја отежнува работата на пожарникарите во Херцег Нови кои исто се борат со огнена стихија, а помагаат и граѓаните. Зафатени се 100.000 квадратни метри површина. На терен се 10 противпожарни возила. 

Најголем пожар има во општина Љубиње, пожар каков постарите жители на паметат. 


Можеби ќе ве интересира

Снег во уште две држави од Балканот

Снег во уште две држави од Балканот

БУГАРСКАТА ВЛАДА СО ОЛЕСНУВАЊА: 53.000 македонски граѓани ќе добијат бугарски документи во покус рок

БУГАРСКАТА ВЛАДА СО ОЛЕСНУВАЊА: 53.000 македонски граѓани ќе добијат бугарски документи во покус рок

На Балканот падна првиот снег

На Балканот падна првиот снег

СТРАНСКИ ВЕСНИЦИ: Оваа земја е проблематично дете на ЕУ

СТРАНСКИ ВЕСНИЦИ: Оваа земја е проблематично дете на ЕУ

ДИСКРИМИНАЦИЈА ИЛИ НЕ: Град каде има тролејбуси само за жени

ДИСКРИМИНАЦИЈА ИЛИ НЕ: Град каде има тролејбуси само за жени

(ВИДЕО) Во Далмација се очекува невреме, Хрватска се мобилизира

(ВИДЕО) Во Далмација се очекува невреме, Хрватска се мобилизира

Судири во Грција на анти-нацистички протести

Судири во Грција на анти-нацистички протести

Станува ли дрогата број 1 извоз на Албанија?

Станува ли дрогата број 1 извоз на Албанија?

Каракачанов вели дека ќе помогнат за решавање на спорот со Грција

Каракачанов вели дека ќе помогнат за решавање на спорот со Грција