22 Јули, 2017
0.3464

(ВИДЕО) ЖИВОТ МЕЃУ САНТИ МРАЗ: Пијат најчиста вода и не сакаат ништо друго

Објавено во: Стил 14 Јули, 2017

Најчиста е водата на север меѓу сантите мраз или барем така кажуваат жителите на провинцијата Нанавут на северот од Канада. 

Ален Кунелиси за BBC вели дека поради големите санти мраз во каналот многу често не можат да поминат бродови. 

Ова место има околу 600 жители и интересно е дека од пописот од 2011 година бројот на жители се намалил. 

Секоја година две недели за Божиќ и Нова година одвојуваат време за дочек на посетители. 

Ален вели дека сантите мраз изгледаат страшно, посебно кога се распаѓаат. 

„Верувам дека тоа е поради климатските промени. Тоа порано не се случуваше, а сега е нормална појава“ - вели тој. 

Додава дека со водата од сантите мраз подготвуваат чај. 


Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

(ВИДЕО) Ова е едно од најмалите села во соседството

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

3 работи кои секој лидер може да ги научи од грешките на Џон Сноу

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ВИДЕО) Вака полицијата во Естонија се справува со „тркачите“

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

(ФОТО) ПУТИН СЕ ПОЧЕСТИ НОВА ВИЛА ВО ЛА ЗАГАЛЕТА: Токму таму ќе развива и нов бизнис!

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

Видео: Реми Галард ги навреди туристите во Франција, но „спаси“ човечки живот

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

ЗА ВЛЕЗ, ДВЕ ЛЕЖАЛКИ И ЧАДОР: На оваа црногорска плажа подгответе 120 евра дневно

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

(ВИДЕО) Монтажна куќа која се склопува за осум минути

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Како да ја објaсните долгата пауза без работа во вашето CV?

Зошто е важно да носите облека по мерка?

Зошто е важно да носите облека по мерка?