21 Септември, 2017
0.0817

Во Собранието усвоена завршната сметка на Буџетот за 2016 година

Објавено во: Економија 15 Јули, 2017

Собранието на Република Македонија попладнево на осмата седница ја донесе завршната сметка на Буџетот за 2016 година.

Министерот за финансии, Драган Тевдовски во образложението наведе дека вкупните приходи на Буџетот се реализирани во износ од 169,3 милијарди денари, а расходите во износ од 185,4 милијарди денари, поради што буџетскиот дефицит изнесува 16,1 милијарда денари, односно 2,7 проценти од БДП.

Тевдовски вети дека на крајот на мандатот земјава ќе има завршна сметка како Данска.

Пратениците од ВМРО-ДПМНЕ сметаат  дека во времето на Владата предводена од нивната партија се трошело домаќински, се зголемиле платите, пензиите, социјалната помош и парите се трошеле соодветно. 

Пратениците од СДСМ, тврдеа дека претходната Влада предводена од ВМРО-ДПМНЕ не водела сметка за приватниот сектор и за подобар живот на граѓаните.

Можеби ќе ве интересира

Падна историска одлука: САД повлекуваат милијарди

Падна историска одлука: САД повлекуваат милијарди

Како да го транфсормирате бизнисот во екот на новата технолошка револуција?

Како да го транфсормирате бизнисот во екот на новата технолошка револуција?

Колку заработуваат трите најголеми приватни универзитети во Македонија?

Колку заработуваат трите најголеми приватни универзитети во Македонија?

Кои се највисоки државни органи што контролираат криминал со нафтени деривати?

Кои се највисоки државни органи што контролираат криминал со нафтени деривати?

Никој не купи акции од Агромеханика АД Скопје

Никој не купи акции од Агромеханика АД Скопје

Еврото ја добива битката, „швајцарецот“ на колена

Еврото ја добива битката, „швајцарецот“ на колена

ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ОПАРИ: На 26 септември ќе добие 7 милиони евра дивиденда од Телеком

ВЛАДАТА ЌЕ СЕ ОПАРИ: На 26 септември ќе добие 7 милиони евра дивиденда од Телеком

Од октомври повисоки плати за вработените во градинките

Од октомври повисоки плати за вработените во градинките

Топлификација АД Скопје суспендирана од котација на берза

Топлификација АД Скопје суспендирана од котација на берза