28 Јули, 2017
0.2466

Жените претприемачи имаат свои предности, еве кои се тие...

Објавено во: Стил 15 Јули, 2017

Иако на жените им е тешко да се пробијат во деловниот свет, сепак имаат повеќе предности. 

Жените подобро комуницираат со другите и почесто од мажите завршуваат факултет. 

Многу инвеститори сакаат да вложуваат во компании кои ги раководат жени. 

Докажано е дека жените имаат повисока емоционална интелигенција. 

Се покажало дека со соработка во компанијата ги надоместуваат туѓите слабости. 

Компаниите кои се во сопственост на жените можат од државата или од непрофитни организации да добијат помош за развој. 

Можеби ќе ве интересира

(ФОТО) Летувате на Ситонија? Ова се плажи на вториот крак кои не смеете да ги одминете!

(ФОТО) Летувате на Ситонија? Ова се плажи на вториот крак кои не смеете да ги одминете!

ПОЗНАТ БИЗНИСМЕН ПРОГНОЗИРА: Ќе исчезнат 80% од работните места

ПОЗНАТ БИЗНИСМЕН ПРОГНОЗИРА: Ќе исчезнат 80% од работните места

Видео: Топ 10 дестинации за патување според Ричард Брансон

Видео: Топ 10 дестинации за патување според Ричард Брансон

Успешно решавање на конфликти - вештина на најдобрите менаџери

Успешно решавање на конфликти - вештина на најдобрите менаџери

На необично место закачил оглас за апартмани

На необично место закачил оглас за апартмани

Не се професионални моделки но, покажаа огромна женственост

Не се професионални моделки но, покажаа огромна женственост

(ГРАФИКА) Омилената социјална мрежа на Трамп губи корисници во САД

(ГРАФИКА) Омилената социјална мрежа на Трамп губи корисници во САД

(ФОТО) Сино море, бел камен, волшебни плажи -ова ќе го најдете само на Крф

(ФОТО) Сино море, бел камен, волшебни плажи -ова ќе го најдете само на Крф

ПСИХОЛОЗИТЕ ПОРАЧУВААТ: Еве што ви се случува ако работите и на одмор

ПСИХОЛОЗИТЕ ПОРАЧУВААТ: Еве што ви се случува ако работите и на одмор