23 Април, 2019
0.0409

АКО НЕКОЈ БАРА РАБОТА: Идната година ќе вработат 1.570 странци

Објавено во: Финансии 23 Ноември, 2018

Идната година БиХ ќе вработи 1.570 странци, односно за толку странски државјани се предвидени работни дозволи, пишуваат тамошните медиуми. 

Целта е да се задоволат потребите на пазарот на труд, а да не биде тоа на штета на домашната работна сила. 

Со ова плус се има детална евиденција, контрола, и се спречува работа на црно. 

Квоти за сезонско вработување не се утврдуваат. 

975 дозволи кои веќе се издадени може да се продолжат. 

Можеби ќе ве интересира

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

ЏЕК МА КОЈ ИМА ПАРИ ЗА УШТЕ 10 ЖИВОТИ: Работното време од 12 часа е благослов!

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата

Како да дадете отказ од досадната работа и да ги следите соништата