23 Септември, 2019
0.0173

АМЦ продавниците повторно ќе се отворат: Предложен план за реорганизација

Објавено во: Економија 19 Јуни, 2019

Продавниците на АМЦ наскоро повторно ќе бидат отворени и компанијата ќе почне со работа. Фактор дознава дека е предложен план за реорганизација на фирмата кој бил прифатлив и за доверителите.

Од менаџментот уверуваат дека со стартот на работата за брзо време, односно по завршување на процедурите, ќе бидат услужени и сите клиенти кои имаат потреба од сервис за гаранциите на производите кои ги купиле.

Процедурите се во тек и менаџерите се надеваат дека се ќе се заврши во најскоро можно време.

Моментно сите продавници на АМЦ во државата се затворени. Дел од граѓаните кои купиле производи таму прашуваа што со гарaнциите и сервисирањето, но сега се тврди дека ова нема да е крај за компаниајта туку по планот за реорганизација, фирмата повторно ќе работи. 


Можеби ќе ве интересира

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Лукаревска: „Мој ДДВ“ ги дава резултатите за целите за кои е воведена

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

Димковски: Со конкретни мерки, промоција и поддршка на извозот го развиваме органското производство

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

13 милиони евра од ЕБОР за побрз и полесен транспорт

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

Ова се топ пет професии со највисоки плати во земјава

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

СТАТИСТИКАТА ПОКАЖА: Се зголемила просечната плата во Македонија

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Почитувањето на човековите права е обврска на државата и на сите сопственици на бизниси, менаџери(-ки) и вработени

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

Анѓушев: Се чека согласност на сите за минималната плата

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

ЌЕ ВАЖИ ЗА ЖЕНИ СО 60 И МАЖИ СО 62 ГОДИНИ: Ќе работат по 6 часа

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата

Арцелор Митал стана дел од Либерти Стил на моќната ГФГ Алијансата