30 Ноември, 2020
0.0183

Анализа: Има решение - наместо 565 денари месечно за провизии во банка, да платите само 99 денари

Објавено во: Финансии 22 Ноември, 2020

Во услови на епидемија и во време кога нараснуваат потребите за намалување на физичките контакти, поволностите кои ги нудат банките за електронско банкарство моментно имаат свој подем. УНИБанка претстави нов исклучително поволен пакет УНИFlex за граѓаните и Бизнис E-пакети за фирмите. Станува збор за пакети за електронско банкарство преку кои за минимална сума секој клиент ќе може да ги врши најсекојдневните банкарски потреби без да доаѓа на шалтер.

Пакетот наменет за физички лица им овозможува на граѓаните да заштедат значајна сума пари, затоа што онлајн плаќањето е комплетно без провизии. За само 99 денари месечно клиентите добиваат можност без провизија да повлекуваат готовина од дебитните картички на сите банкомати во земјата. Во истиот пакет се вршат неограничено сите денарски транскации преку Е-банкарство, а исто така УНИ СМС услугата и одржувањето на сметката се без надомест.

Споредба на трошоците кои ги имаат граѓаните со активиран и без активиран пакет ја покажува месечната заштеда на граѓаните. Наместо 565 денари колку на пример би платиле за вашите уплати, за повлекувањето готовина, за одржувањето на транскациската сметка, еден клиент на месечно ниво за пакетот плаќа само 99 денари. На годишно ниво заштедата е дури 5.592 денари. Секако дополнително не се посетува филијала, не се троши време за чекање на шалтер.

Правните лица пак може да изберат еден од пакетите во зависоност од тоа дали работат со денарски или денарски и девизен платен промет. За сите продукти опфатени во пакетот се плаќа само една провизија. А што добивате?  Месечното одржување на сметка е без надомест, интерните плаќања се неограничени, а за сумата која ја плаќате еднократно има и по 20 плаќања во КИБС и по пет МИПС плаќања. Цената на Е-пакетот е 990 денари, а на Е-пакет Плус е 1.990 денари.


Можеби ќе ве интересира

ШОКАНТНО ТВРДЕЊЕ НА ПЕТКОВСКИ - може да се наплатат 80 отсто од побарувањата, КОСТОВСКИ ПОРАЧА - остави хартиите, каде се парите бе човече

ШОКАНТНО ТВРДЕЊЕ НА ПЕТКОВСКИ - може да се наплатат 80 отсто од побарувањата, КОСТОВСКИ ПОРАЧА - остави хартиите, каде се парите бе човече

ЖЕСТОКО ВО СТУДИО: ПЕТКОВСКИ ДО КОСТОВСКИ - ништо во банката не беше направено без вас и вашиот син, како можете да кажете дека јас сум владеел

ЖЕСТОКО ВО СТУДИО: ПЕТКОВСКИ ДО КОСТОВСКИ - ништо во банката не беше направено без вас и вашиот син, како можете да кажете дека јас сум владеел

СЕ КОЛНАМ ВО СЕ НАЈМИЛО, НЕ СУМ ПОСЕГНАЛ ПО ТУЃО - Костовски вели дека во неговата банка имало криминал од 110, а не од 60 милиони евра

СЕ КОЛНАМ ВО СЕ НАЈМИЛО, НЕ СУМ ПОСЕГНАЛ ПО ТУЃО - Костовски вели дека во неговата банка имало криминал од 110, а не од 60 милиони евра

МУАРЕМИ ЗА ЕУРОСТАНДАРД - испитуваме злоупотреба на службена положба, перење пари, фалсификати, измами, блиску сме до утврдување кривична одговорност

МУАРЕМИ ЗА ЕУРОСТАНДАРД - испитуваме злоупотреба на службена положба, перење пари, фалсификати, измами, блиску сме до утврдување кривична одговорност

Гувернерката Бежоска потврди - нема да присуствува на вечерашната дебата, досега транспарентно известувале за случајот Еуростандард

Гувернерката Бежоска потврди - нема да присуствува на вечерашната дебата, досега транспарентно известувале за случајот Еуростандард

ВЕЧЕРВА ЖЕСТОКО ТЕЛЕВИЗИСКО СООЧУВАЊЕ - што ќе си кажат газдата и екс директорот на пропаднатата банка, сега најголеми непријатели

ВЕЧЕРВА ЖЕСТОКО ТЕЛЕВИЗИСКО СООЧУВАЊЕ - што ќе си кажат газдата и екс директорот на пропаднатата банка, сега најголеми непријатели

ДУРИ 100 МИЛИОНИ ЕВРА - замрзнати се имот, сметки и хартии од вредност на четворица, до каде ќе се размотува клопчето Еуростандард банка

ДУРИ 100 МИЛИОНИ ЕВРА - замрзнати се имот, сметки и хартии од вредност на четворица, до каде ќе се размотува клопчето Еуростандард банка

Промени во Одборот на директори на Триглав осигурување

Промени во Одборот на директори на Триглав осигурување

Промена во моќта: Доларот веќе не е водечка валута во светот

Промена во моќта: Доларот веќе не е водечка валута во светот