25 Март, 2019
0.0180

Анѓушев: Со 25 милиони не можете да направите чуда во Македонија

Објавено во: Економија 08 Ноември, 2018

Вицепремиерот Кочо Анѓушев вечерва во Само вистина на Канал 5 изјави дека со прогресивниот данок ќе имаме праведно општество. 

Вели дека 25 милиони евра се помалку од 1% од буџетот на Македонија. 

„Реформата е да се каже дека треба да има една малку поголема одговорност во општеството“, вели Анѓушев. 

Според него, со овие пари треба да се подобри општото ниво на живеење во Македонија. 

„Со 25 милиони не можете да направите чуда во Македонија“, додаде тој. 

Вели дека преку ноќ големи промени нема да има, но вакви потези рече дека треба да се прават. 

Анѓушев признава дека има нерегуларно работење во земјава, но вели тоа е борба која нема да биде лесна, но Владата нема алтернатива освен да се фати во костец со оваа појава. 

„Државата се задолжувала и тоа не може да трае бесконечно, ќе се случи грчко сценарио. За да не ни се случи таков крах, на време треба да ја санираме ситуацијата“, вели тој. 

Вели дека ова се прави за да имаме извесни пензии во иднина. 

Можеби ќе ве интересира

Немаат работници, па вработуваат пензионери

Немаат работници, па вработуваат пензионери

Преценето или реално очекување на министерот Бектеши за сумата на странски инвестиции

Преценето или реално очекување на министерот Бектеши за сумата на странски инвестиции

Царовска бара поддршка од пратениците за Предлог-законот за социјална заштита

Царовска бара поддршка од пратениците за Предлог-законот за социјална заштита

Ќе ги спаси ли пензионерите од сиромаштија: За кој ќе важи социјалната пензија

Ќе ги спаси ли пензионерите од сиромаштија: За кој ќе важи социјалната пензија

Интервју со Георгиев: Потребно е да бидеме подготвени за странските инвестиции

Интервју со Георгиев: Потребно е да бидеме подготвени за странските инвестиции

Јаневски и Додевска: За 400 денари месечно „B-Up“ нуди неограничен простор за бекап на документи

Јаневски и Додевска: За 400 денари месечно „B-Up“ нуди неограничен простор за бекап на документи

Возачите повеќе нема да плаќаат налепници за регистрација

Возачите повеќе нема да плаќаат налепници за регистрација

Аргировски не е премногу среќен за владиниот проект

Аргировски не е премногу среќен за владиниот проект

Градежниците „во лов“ на дозволи додека е укинат Мораториумот

Градежниците „во лов“ на дозволи додека е укинат Мораториумот