27 Јануари, 2020
0.0319

Анѓушев за минималната плата: Таа е за заштита на луѓето кои немаат алтернатива

Објавено во: Економија 02 Декември, 2019

Вицепремиерот за економски прашања, Кочо Ангушев во интервју за Тв 24 вечерва изјави дека минималната плата е со цел да се заштитат работниците кои немаат алтернатива. 

Ангушев вели дека во пасивните краеви во Македонија, а како пример ги наведе текстилните работнички кои се во поодминати години, тие немаат избор, не можат да се иселат и мораат да работат, со што ќе им биде загарантирана минималната плата. 

Toj тврди дека во овие две години не се правело пиар од вестите за нови работни места, а вели дека претходно се создавала слика дека имаме економски бум. 

Можеби ќе ве интересира

Државата ќе го сервисира долгот со издавање државни хартии од вредност на домашниот пазар

Државата ќе го сервисира долгот со издавање државни хартии од вредност на домашниот пазар

Предизборни вработувања под државна капа или реална потреба

Предизборни вработувања под државна капа или реална потреба

Кои приватни универзитети прават најмногу пари?

Кои приватни универзитети прават најмногу пари?

Колку заработуваат приватните универзитети?

Колку заработуваат приватните универзитети?

Колкави долгови стасуваат за наплата: Државата ќе позајмува дома на подолг рок

Колкави долгови стасуваат за наплата: Државата ќе позајмува дома на подолг рок

Ексклузивна репортажа од Давос за Фактор: Како земјите го користат Давос за да привлечат странски инвеститори?

Ексклузивна репортажа од Давос за Фактор: Како земјите го користат Давос за да привлечат странски инвеститори?

Дури 37 отсто македонски семејства не можат да си ги платат сметките

Дури 37 отсто македонски семејства не можат да си ги платат сметките

Скоро половина милион Германци ќе останат без работа

Скоро половина милион Германци ќе останат без работа

По Заев и Царовска се пофали дека платите пораснале

По Заев и Царовска се пофали дека платите пораснале