31 Мај, 2020
0.0226

АПЕЛ НА НЛБ БАНКА: Да се почитуваат превентивните мерки

Објавено во: Мои пари 08 Април, 2020

Во услови на пандемија од вирусот Covid 19, НЛБ Банка презема повеќе превентивни мерки со цел спречување на ширење на заразата, како и поголема заштита на здравјето на клиентите и вработенитеи што побезбедно и поедноставно спроведување на сите банкарски трансакции.

Со цел поголема заштита при посета на експозитурите реализирани се следните активности:

Ø  Поставени се ознаки за чекање ред во експозитурите и надворешниот простор пред експозитурите со цел одржување на растојание од минимум 2 метри.

Ø  Пред сите експозитури ангажирани се редарии лица за обезбедување задолжени за спроведување на редот и одржување на потребното растојание меѓу клиентите.

Ø  Во експозитирите е дозволен влез во групи од 3 до 5 лица, еднакво на бројот на присутни  вработени во експозитурата.

Ø  Клиентите постари од 67 години се опслужуваат во период од 10 до 12часот.

Ø  Во сите експозитури поставени се средства за дезинфекција, при што потребно е клиентите да се дезинфицираат при самиот влез и излез од експозитурата.

Ø  Спроведување на засилена дезинфекција на сите простории, експозитури и банкомати со цел поголема заштита на посетителите и вработените.

Ø  Во тек е активност за опремување на експозитурите со заштитни маски за потребите на клиентите.

Пoкрај мерките за заштита на клиентите кои ги посетуваатекспозитурите, Банката постојано апелира да се спроведуваат сите трансакции преку дигиталните канали без потреба од посета на експозитура.

Со цел минимизирање на посетите на експозитурите НЛБ Банка ги понуди следните поволности:

Ø  Овозможено е бесплатно електронско и мобилно банкарство, со цел клиентите што помалку да ги посетуваат експозитурите и да можат самостојно да ги извршуваат сите банкарски работи од дома

Ø  Извршена е предвремена исплата на пензиите, и истите се достапни од 25.3 на НЛБ Банкоматите

Ø  Од денес е овозможена достава на НЛБ Картичките на домашната адреса на клиентите.

Заради заштитата на здравјето, се повикуваат клиентите на доследно почитување на превентивните мерки од НЛБ Банка и од Министерството за здравство!

Експозитурите да се посетуваат само кога е неопходно!

Сите трансакции да се вршат преку НЛБ Клик - електронското и НЛБ мКлик мобилното банкарство.

За уплати и исплати да се користат НЛБ Банкоматите.  

Да се избегнува готовина заради ризик од ширење на зараза и секаде каде што е можно да се плаќа со картички со бесконтактна технологија.


Можеби ќе ве интересира

Samsung Galaxy S20 Ultra - Смартфон за сериозен бизнис

Samsung Galaxy S20 Ultra - Смартфон за сериозен бизнис

УНИЦЕФ донира респиратори за здравствените установи

УНИЦЕФ донира респиратори за здравствените установи

Започнете онлајн продажба со услугата за E-трговија на НЛБ Банка

Започнете онлајн продажба со услугата за E-трговија на НЛБ Банка

Близу 500 ученици учествуваа на националниот натпревар на Европскиот квиз на парите

Близу 500 ученици учествуваа на националниот натпревар на Европскиот квиз на парите

Онлајн промоција на „Најстари приказни“ од Томислав Османли

Онлајн промоција на „Најстари приказни“ од Томислав Османли

Почнува со работа Cafe Literatura: Најубавото кафе во најголемата книжарница во Македонија – Literatura.mk Superstore

Почнува со работа Cafe Literatura: Најубавото кафе во најголемата книжарница во Македонија – Literatura.mk Superstore

LOYALTY ДЕНОВИ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА FASHION GROUP

LOYALTY ДЕНОВИ ВО ПРОДАВНИЦИТЕ НА FASHION GROUP

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите

Новата Mokka: Opel се фокусира на плочките со имињата на моделите

Генерали Инвестментс советува: Инвестирањето во акции од нафтената индустрија и воздухопловството само за добрите познавачи

Генерали Инвестментс советува: Инвестирањето во акции од нафтената индустрија и воздухопловството само за добрите познавачи