17 Јуни, 2019
0.0234

Aптекари им требаат, нема ни за лек

Објавено во: Финансии 06 Октомври, 2018

Хрватите кубурат со фармацевти. 

Во Славонија фалат аптекари, но иако се нуди плата од 1500 евра, сепак никој не сака да работи во Осијек. 

Работници бараат во соседната БиХ. Сепак газдите од Осијек и Винковци велат дека за работа се распрашуваат и Бугари и Македонци. 

Најмалку 10 апктекари се потребни во Осијек, а само на еден оглас е објавено дека се бараат 5 аптекари. И во приватните аптеки е слично. Заработката од 1500 евра е почетничка плата. 

Можеби ќе ве интересира

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

ЛЕКАР 30 ГОДИНИ БИЛ ВО БРИТАНИЈА: Еве што никогаш не наведуваат во огласите

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?

Колку заработуваат сезонците на Јадранот по час?