26 Јули, 2021
0.0477

„Авицена лабораторија“ ги намали цените на тестовите за ковид-19

Објавено во: Мои пари 17 Јуни, 2021

„Авицена лабораторија“ почнувајќи од 17.6.2021 година, ги намали цените на тестовите за ковид-19 за своите клиенти, и со тоа новите цени се следните:

ü  Ковид-19 молекуларен PCR-тест за едно лице чини 2.000 денари

ü  Ковид-19 молекуларен PCR-тест за две лица чини 1.800 денари (цена по лице)

ü  Ковид-19 молекуларен PCR-тест за 3 или повеќе лица чини 1.600 денари (цена по лице)

ü  Ултрабрз ковид-19 PCR-тест за едно лице чини 4.500 денари – резултати за само еден час

ü  Ултрабрз ковид-19 PCR-тест за две лица чини 4.000 денари (цена по лице) – резултати за само еден час

Резултатите се издаваат истиот ден со бесплатен превод на англиски јазик, а тестовите се работат секој ден во неделата, односно од понеделник до сабота од 07.00 до 19.00 часот и недела од 08.00 до 13.00 часот во лабораторијата во населба Тафталиџе во Скопје, како и во лабораторија во Тетово секој работен ден од 07.00 до 14.00 часот и сабота од 08.00 до 14.00 часот.

Со секој напрaвен молекуларен PCR-тест за ковид-19 почнувајќи од денес 17.6.2021 до 4.7.2021 година, „Авицена лабораторија“ обезбедува и бесплатен тест за одредување неутрализирачки IgG антитела кон SARS-CoV-2 (антитела кон s-spike протеинот). Ова е високосензитивен тест што дава информација за имунолошкиот одговор на организмот по контакт со вирусот, односно по спроведена вакцинација.

„Авицена лабораторија“ е најголемата специјалистичка дијагностичка лабораторија во државата со повеќе од 120 вработени и над 16 години искуство и претставува една од првите лаборатории во државата која поседува меѓународен Сертификат за акредитација за квалитет и компетентност на медицински лаборатории, во согласност со стандардот MKC EN ISO 15189:2013.

Овој сертификат одговара на меѓународните барања и протоколи за патување во различни земји, со што резултатите за ковид-19 издадени од „Авицена лабораторија“ се валидни и ги исполнуваат условите за патување во странство.

За подетални информации посетете ја веб-страницата www.avicenalab.com.mk

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Давид Малинковски повторно брилираше на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

Маестрален настап на Давид Малинковски на тркачката патека во Гробник

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

ЖИТО СО НОВИ МАРКЕТИ ВО ВЕЛЕС И ВО ГОСТИВАР

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

НЛБ Банка и Visa со многу изненадувања по повод Олимписките игри

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Видеолотарија со силна поддршка за Иџе, кој ќе вози за нов успех на омилената Имола

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Нова академска година, нова шанса да добиете стипендија на МБУ - најдобриот приватен универзитет во земјата

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Petal Maps сега е достапна за паметните часовници од серијата HUAWEI WATCH 3

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

Државна Видеолотарија со крводарителна акција

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава

OnePlus паметните телефони ќе се продаваат во Комтрејд на 30 продажни места во земјава