15 Јули, 2020
0.0267

Багер во Вардар

Објавено во: Македонија 17 Октомври, 2019

Фото: Нова Македонија

Багер денеска го чистеше речното корито на Вардар во центарот на Скопје веднаш до Камениот мост спроти хотелот „Стоун Бриџ“.

Изминатиот период во близина во центарот на Градот од реката Вардар еко-активисти извлекоа 50 автомобилски гуми од дното на реката.

Овој сушен период од годината опаѓа нивото на водата и испливува на површина целиот отпад што бил фрлен во речното корито.

Можеби ќе ве интересира

Колку избирачи гласаа вчера?

Колку избирачи гласаа вчера?

Доколку има повреда на избирачкото право, пријавете

Доколку има повреда на избирачкото право, пријавете

Колку набљудувачи ги следат изборите?

Колку набљудувачи ги следат изборите?

MAКЕДОНИЈА ГЛАСА: Граѓаните ќе го изберат десеттиот парламентарен состав

MAКЕДОНИЈА ГЛАСА: Граѓаните ќе го изберат десеттиот парламентарен состав

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Гласаат болните, немоќните и затворениците, а денес имаме 135 позитивни на Ковид - 19

ФАКТОР НА ДЕНОТ: Гласаат болните, немоќните и затворениците, а денес имаме 135 позитивни на Ковид - 19

ДИК уверува дека има услови за безбедно гласање и повика граѓаните да излезат

ДИК уверува дека има услови за безбедно гласање и повика граѓаните да излезат

Уапсен велешанец кај кого е најден список со лични податоци на потенцијални гласачи

Уапсен велешанец кај кого е најден список со лични податоци на потенцијални гласачи

Министерство за здравство: Утре ќе функционираат дежурните ординации во трета смена

Министерство за здравство: Утре ќе функционираат дежурните ординации во трета смена

Кандидатот за премиер демантира дека е заразен со коронавирус

Кандидатот за премиер демантира дека е заразен со коронавирус