08 Јули, 2020
0.0400

Нови можности: Барање за кредит онлајн, одговор за половина час во УНИБанка

Објавено во: Економија 14 Јануари, 2020

Поднесување на барање за кредит онлајн и одговор за само 30 минути. Банкарите комплетно го олеснија процесот на добивање на кредит. Милка Тодорова, претседател на Управниот одбор на УНИБанка, во интервју за Фактор вели дека во последниот период од кредитите за физички лица најпопуларни се потрошувачките кредити. 

„Секој клиент којшто има приходи може да добие средства за поголема набавка или за рефинансирање на своите обврски. Во УНИБанка, поднесувањето на барањето за секој кредитен производ може да се направи и онлајн, без да се дојде на банкарските шалтери, при што нашиот одговор ќе пристигне во рамките на само 30 минути. За клиенти на банката, коишто ги примаат своите приходи преку сметка којашто се води кај нас, не е потребна никаква друга документација, освен лична карта, вели Тодорова. 

На прашањето дали ќе има пад на каматите одговара дека за банкарите е важно да се чуваат од понудата на кредити според цени коишто не го покриваат ризикот за целиот рок на кредитот, зашто не треба да се има илузии дека растот ќе трае бескрајно долго. 

„Наоѓајќи се под влијание од сегашниот момент и пазарниот натпревар помеѓу одделните банки, не треба да го испуштаме долгорочниот разум во себе, за тоа да не ни се одрази негативно во иднина, рече Тодорова. 

Можеби ќе ве интересира

СДСМ вети повисоки плати и пензии

СДСМ вети повисоки плати и пензии

Jaнушев вети дека со нови работни места ќе ги задржат младите

Jaнушев вети дека со нови работни места ќе ги задржат младите

КРИЗАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Извозот „паднал“ за повеќе од 27 отсто

КРИЗАТА СИ ГО НАПРАВИ СВОЕТО: Извозот „паднал“ за повеќе од 27 отсто

33.487 ДЕНАРИ: Toлку се минималните трошоци на едно четиричлено семејство

33.487 ДЕНАРИ: Toлку се минималните трошоци на едно четиричлено семејство

САМО 15.000 ЗА БАЛКАНОТ: Германија го ограничува бројот на работни визи

САМО 15.000 ЗА БАЛКАНОТ: Германија го ограничува бројот на работни визи

ЖИВОТОТ СТАНУВА СЕ ПОСКАП - во јуни повисоки цени на овошјето и течните горива за домаќинствата

ЖИВОТОТ СТАНУВА СЕ ПОСКАП - во јуни повисоки цени на овошјето и течните горива за домаќинствата

ФОТО: Купувам домашно - министерката Ангеловска појадува во својот кабинет

ФОТО: Купувам домашно - министерката Ангеловска појадува во својот кабинет

Заев ќе ги донесе ИКЕА и Блекстоун, Мицкоски најави три големи странски инвестиции

Заев ќе ги донесе ИКЕА и Блекстоун, Мицкоски најави три големи странски инвестиции

Лукаревска: ДДВ во угостителството 10 отсто, за занаетчиите 5 проценти

Лукаревска: ДДВ во угостителството 10 отсто, за занаетчиите 5 проценти