17 Февруари, 2020
0.0213

БАРААТ СЕЗОНЦИ: Дневно може да се заработат до 150 евра

Објавено во: Финансии 15 Февруари, 2019

Во Германија се бараат сезонски работници за берба на аспарагус. 

Се работи за тешка работа, но дневно може да се заработат до 150 евра. 

За дден час работа исплаќаат 8.60 евра. Тоа е поголема сума од онаа која ја исплаќаа лани. 

Но, за Германците ова е слабо платена работа, а од таа сума работникот си плаќа храна и сместување. 

Треба да се исклучи и паузата, затоа што таа во Германија не се плаќа. 

Се работи дневно по 12 до 13 часа, и со тоа работното време завршува околу 20 часот. 

Можеби ќе ве интересира

ЗОШТО ЗАМИНУВА - шефицата на кабинет на министерката Ангеловска си поднесе оставка

ЗОШТО ЗАМИНУВА - шефицата на кабинет на министерката Ангеловска си поднесе оставка

КОЈ РЕЧЕ ДЕКА ЗАМИНАЛ ПРАВЕДНИОТ ДАНОК - Владата бара нов подобар модел

КОЈ РЕЧЕ ДЕКА ЗАМИНАЛ ПРАВЕДНИОТ ДАНОК - Владата бара нов подобар модел

КОЛКУ ПАРИ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ КОН ДОМАШНИТЕ БАНКИ - секој месец силни милиони

КОЛКУ ПАРИ ТРЕБА ДА СЕ ВРАТАТ КОН ДОМАШНИТЕ БАНКИ - секој месец силни милиони

ФИТР: Инвестиции од 2,2 милиони евра во технолошки развој за 33 компании

ФИТР: Инвестиции од 2,2 милиони евра во технолошки развој за 33 компании