25 Март, 2018
0.0643

БиХ и Македонија со највисока невработеност во регионот

Објавено во: Економија, Балкан 13 Август, 2017

Во БиХ и Македонија стапката на невработеност е највисока и изнесува 25.4%, пренесува агенцијата Анадолија. 

Се наведува дека младите и образовани луѓе од овие две земји се иселуваат затоа што нема работа. 

Македонија и БиХ се полоши на ова поле и од најлошите земји членки на ЕУ. 

Словенија има само 8% невработеност, и тоа е подобро од просекот на ЕУ. 

Во ЕУ Шпанија има невработеност од 18,2%, а Чешка 3.2%, Германија 3.9% и Малта 4.1%. 

Можеби ќе ве интересира

Асанж со жесток напад врз Марк Цукерберг - Бришете Facebook

Асанж со жесток напад врз Марк Цукерберг - Бришете Facebook

Ќе остане ли Македонија без гувернер се до нови претседателски избори?

Ќе остане ли Македонија без гувернер се до нови претседателски избори?

Владата еднострано ќе го раскине договорот за концесија на „Казандол“

Владата еднострано ќе го раскине договорот за концесија на „Казандол“

МЕПСО ги гаси светлата на „Часот на планетата Земја“

МЕПСО ги гаси светлата на „Часот на планетата Земја“

За прв пат се лета директно од Европа до Австралија

За прв пат се лета директно од Европа до Австралија

Криптовалутата ПЕТРО ќе се конвертира во руски Рубљи

Криптовалутата ПЕТРО ќе се конвертира во руски Рубљи

СНЕЖАНА ДЕНКОВСКА: Имаме недостиг на работна сила за сите занаети иако имаме голем број невработени

СНЕЖАНА ДЕНКОВСКА: Имаме недостиг на работна сила за сите занаети иако имаме голем број невработени

За СДСМ растот на платите е потврда за нивните мерки, ВМРО-ДПМНЕ го тврди спротивното

За СДСМ растот на платите е потврда за нивните мерки, ВМРО-ДПМНЕ го тврди спротивното

Кој е најатрактивниот банкарски депозит по видување во Македонија?

Кој е најатрактивниот банкарски депозит по видување во Македонија?