14 Јуни, 2021
0.0191

Биткоин продолжи да паѓа: Маск пак ги шокираше крипто трговците

Објавено во: Финансии 05 Јуни, 2021

Најстарата и најпопуларна криптовалута на светот, биткоинот, вчера продолжи со падот, за што дополнително придонесе и последниот твит на Илон Маск. Во моментот биткоинот се тргува по цена од 35.990 американски долари.

Во текот на последните 24 часа, цената на биткоинот се движеше помеѓу 35.500 и скоро 38.000 долари, а во овој период забележа пад од 2,15 проценти. 

Пазарната капитализација на биткоинот во моментов е 674 милијарди долари

Етереум, втората најпопуларна криптовалута, забележа минимален пад од околу 1 процент, а во моментов се тргува по цена од 2.620 долари.

Крипто пазарот доживеа голем пад минатиот месец, бидејќи цените на скоро сите монети драстично паднаа по серијата негативни изјави на влијателни инвеститори и бизнисмени. Исто така, одлуките на одредени државни регулаторни тела, особено кинеските власти, дополнително влијаеа на негативното движење на вредноста на крипто-валутите.


Можеби ќе ве интересира

ПРОМЕНИ ВО НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА КИБС - професорот Марјан Бојаџиев е нов член

ПРОМЕНИ ВО НАДЗОРНИОТ ОДБОР НА КИБС - професорот Марјан Бојаџиев е нов член

Владимир Мишо Чеплак е нов член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот, Кајтазовиќ си заминува на нејзино барање

Владимир Мишо Чеплак е нов член на Одборот на директори на Триглав Осигурување Живот, Кајтазовиќ си заминува на нејзино барање