15 Август, 2018
0.2605

Биткоинот падна за 13 отсто, колку вреди сега?

Објавено во: Економија 11 Јуни, 2018

Вредноста на биткоинот се намали под 7.000 долари и во моментов се тргува за околу 6.720 долари.

Ова е пад од околу 13%, a пазарната капитализација на главнaтa крипто-валута падна на 42 милијарди долари. Во споредба со почетокот на оваа година, падот на биткоинот е за околу 53%

Сличен е случајот и со другите крипто-валути. Нивниот пад е околу 10%. Затоа целиот пазар на дигитални валути се намали на 298 милијарди долари. Во јануари, тој беше на ниво од 830 милијарди долари.

Можеби ќе ве интересира

Ни стигнува ли семејниот буџет за да платиме кредит и да преживееме?

Ни стигнува ли семејниот буџет за да платиме кредит и да преживееме?

Расте бројот на банкротирани фирми

Расте бројот на банкротирани фирми

Кое свое чедо најмногу го љуби РЕК Битола?

Кое свое чедо најмногу го љуби РЕК Битола?

Македонските фирми во банкрот: Што ја зголемува стапката на згаснати компании

Македонските фирми во банкрот: Што ја зголемува стапката на згаснати компании

Кое е најмилото чедо на РЕК Битола?

Кое е најмилото чедо на РЕК Битола?

Како Стопанска банка прави профит 5 милиони евра месечно?

Како Стопанска банка прави профит 5 милиони евра месечно?

РИВАЛИТЕ ИМ СОЗДАВААТ МАКИ: За што се грижи ОПЕК?

РИВАЛИТЕ ИМ СОЗДАВААТ МАКИ: За што се грижи ОПЕК?

Воведе криптовалута и тоа му е најголемата грешка

Воведе криптовалута и тоа му е најголемата грешка

ДРАМАТИЧНО ПРЕДВИДУВАЊЕ: Eврото во колапс поради Турција?

ДРАМАТИЧНО ПРЕДВИДУВАЊЕ: Eврото во колапс поради Турција?