26 Јуни, 2019
0.0178

Богата држава подарува куќи

Објавено во: Свет 18 Мај, 2019

Во Јапонија има премногу куќи и премалку луѓе кои живеат во нив. 

Јапонците се селат во градовите и не се заинтересирани за живот надвор од градот. 

Штом нема побарувачка, цените паѓаат. 

Нјаголем виновник за ваквата состојба е демографијата, така што бројот на Јапонци во 20 век пораснал од 40 на 127 милиони, а сега нагло паѓа. 

Многу агенции нудат бесплатени домови на интернет, а купувачот треба да плати даноци, и да ја одржува таа куќа. Но, не е само Јапонија, и Италија нуди бесплатни куќи или по цена од 1 евро. 

Можеби ќе ве интересира

(ВИДЕО) Еден од најпознатите нарко - босови избегал од затвор пред екстрадиција во Италија

(ВИДЕО) Еден од најпознатите нарко - босови избегал од затвор пред екстрадиција во Италија

Две жени победија на суд наспроти Франција за загадениот воздух во Париз

Две жени победија на суд наспроти Франција за загадениот воздух во Париз

ОН: На светот му се заканува климатски апартхејд - каде ќе бегаат богатите?

ОН: На светот му се заканува климатски апартхејд - каде ќе бегаат богатите?

Европа ја очекува топлотен бран: Дел од неа поплавен

Европа ја очекува топлотен бран: Дел од неа поплавен

САД сака глобална коалиција против Иран

САД сака глобална коалиција против Иран

Научниците во страв за ледот кој се топи: Ова дебело ќе го платиме!

Научниците во страв за ледот кој се топи: Ова дебело ќе го платиме!

Трамп подготвен да се сретне со лидерите на Иран

Трамп подготвен да се сретне со лидерите на Иран

Путин забрани нивните авиокомпании да летаат во оваа земја

Путин забрани нивните авиокомпании да летаат во оваа земја

(ВИДЕО) Цел век го поминала во сибирска шума, но сега и се заканува опасност

(ВИДЕО) Цел век го поминала во сибирска шума, но сега и се заканува опасност